İki ülke arasındaki güçlü bağların anlatıldığı ihtişamlı gösteri, izleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı. Etkinliğe, Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

Ankara Ankamall Avm’de gerçekleşen ihtişamlı video gösterisi, milli gururumuz Naim Süleymanoğlu’nun 1988’deki Seul Olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandırdığı duygusal anları hatırlatarak başladı. İki ülkenin güçlü bağlarının vurgulandığı video, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği gösteride, iki ülkenin spordan siyasete, ekonomiden kültür-sanata kadar var olan ve yüzyıllardır süren ortak bağları anlatıldı.

“İKİ ÜLKENİN BİRBİRİNİ “KARDEŞ ÜLKE” OLARAK GÖRMESİ İKİLİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR”

Gecede konuşan Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park “Kore kültürünü Türkiye'ye tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi desteklemek amacıyla 13 Ekim 2011'de kurulan Kore Kültür Merkezi, sadece Ankara'da değil, Türkiye genelinde de aktif olarak faaliyetler yürüterek, Kore kültürünün tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Sadece kültürel değil, siyasetten ekonomiye kadar her alanda yakın ilişkilere sahip olan iki ülkenin birbirini “kardeş ülke” olarak görmesi ikili ilişkilerin gelişmesinin temelini oluşturuyor. Kültür ve sanat yoluyla yapılan empatiden daha güçlü bir iletişim olmadığına inanıyorum. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılara dayanarak, her iki ülke insanlarının da birbirlerinin kültürlerini yürekten anlamalarına yardımcı olmak ve içten kültürel alışverişle herkesi mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu ise konuşmasına Kore şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anarak başladı. Ayvazoğlu konuşmasında, Kore Savaşında atılan dostluk tohumlarının karşılıklı vefa ve sevgiyle beslendiğine vurgu yaptı. Kore halkının kendisine has kültür ve geleneklerini Türkiye ile paylaşan Kore Kültür Merkezine teşekkür etti.

Feyza Altun Gözaltına Alındı! Feyza Altun Gözaltına Alındı!

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler; 23 Ekim’e kadar Ankara’da; 15-22 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da, 6-17 Aralık tarihleri arasında ise İzmir’de olacak. 

Editör: TE Bilişim