Yerel seçimlerin hemen ardından, 4-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Alaçatı Ot Festivali için tur şirketleri aylar öncesinden tur satışlarını yaparken, Çeşme'deki otellerde de rezervasyonlar yüzde 90'ı aştı.

Türkiye'nin birçok bölgesinden, yüzlerce otobüsle Çeşme'ye ziyaretçi akını beklenirken, tur şirketlerinin paket programları nedeniyle, festivalin bu yıl da tüm yarımadaya, İzmir'e, Selçuk ve Kuşadası'na kadar geniş bir bölgeye ekonomik katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Bu yıl festivalin teması pazı olarak belirlenirken, Alaçatı'nın doğası, doğallığı ve kültürü de festivale damga vuracak. Çeşmeliler'e Çeşme Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilecek stantlarda da, Alaçatı ve Çeşme'nin doğasında yetişen yenebilir otlar, otlardan yapılan çeşitli yiyecekler, el ürünleri ve hediyelik eşyalar satışa sunulacak.

Markalaşan ve Türkiye'nin her yanından yüz binlerce ziyaretçinin akın ettiği iki ödüllü Alaçatı Ot Festivali'nde, uygulama bahçesine dikilen otlar hakkında ziyaretçiler bilgilendirilirken, Sakız ağaçlarının bulunduğu bahçeye de sakız fidanları dikilecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Gazze’ye Yardım Tırı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Gazze’ye Yardım Tırı

Festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü şefler tarafından çeşitli yemek atölyeleri düzenlenecek ve biyoçeşitlilik ile otlar hakkında çeşitli söyleşilerle ziyaretçiler bilgilendirilecek.

En renkli görüntülere sahne olan Festival Korteji için de özel hazırlık yapılırken, kortejin yine çok ses getirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim