Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleştirilen etkinliğe İzmir dışından binlerce insan katılmış ve boyoz buluşmanın simgesi durumuna gelmişti. Bu yıl da festival şenlikli, müzikli, renkli ve sürprizlerle dolu geçecek. Yüzbinler, sevgi, barış ve dostluk mesajlarının verileceği Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelecek.
Sabah saat 10.00’da müzik yayını ile başlayacak olan festivale gelenlere hijyenik kese kağıtları içinde iki boyoz ve bir yumurta, yanında da demli çay ikram edilecek, dileyenler ağızlarını tatlandırmak için dondurma da alabilecek. İzdiham yaşanmaması için gerekli önlemleri alan Konak Belediyesi, akşam saatlerine kadar İzmirlilerin keyifli, huzurlu ve unutulmaz bir Pazar günü yaşamasını sağlayacak. Konak Belediyesi işbirliğinde, Orkide yağları ana sponsorluğunda festivali düzenleyen Radyo Romantik Türk ile birlikte ulusal ve yerel televizyonlar etkinliği canlı olarak yayınlayacak.

Festival süresince Posta bandosu, Grup Sütlü Kakao, Pozıtıve Live ve Grup Mecaz konserleriyle İzmirlilere keyifli saatler yaşatacak. Festivale katılanları ilgi çekici yarışmalar da bekliyor. Kadın ve erkekler için iki ayrı kategoride düzenlenen etkinlikte yarışmacılar en fazla boyozu yemek için kıyasıya mücadele edecek. En çok boyoz yiyen şampiyonlara birbirinden değerli armağanlar verilecek. Bu yıl ‘Anneler Günü’ ne denk gelen festivalde anneler de unutulmadı. Onları da çeşitli sürprizler, yarışmalar ve armağanlar bekliyor.
Bu festivalde İzmir’in simgesi boyoz; barışın, sevginin, kardeşliğin de simgesi olacak. Festivale ayrıca; Orkide yağ, Keskinoğlu, Özsüt, , Doğuş Çay ve Tezcan Un gibi firmalar lojistik destek veriyor. Festivalin açılışını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan gerçekleştirecek. Boyoz’u İzmir’e 500 yıl önce Musevilerin getirdiğini hatırlatan Başkan Tartan, “Musevi kardeşlerimiz İspanya’dan yola çıkıp Türkiye’ye, İzmir’e geldiler ve boyoz geleneğini başlattılar. Onlardan kalan bu gelenek unutulmadı, Musevi kardeşlerimizin, Türk komşularına ikram ederek süre gelen boyoz yeme alışkanlığı İzmir’le bütünleşti. Boyoz, sevgi, barış, hoşgörü kenti İzmir’in oldu. Onun için Boyoz Festivali ile İzmir’den Türkiye’ye sevgi, barış ve dostluk mesajları veriyoruz. Türkiye’de herkesin buna ihtiyacı var, birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Sevgi, barış, dostluk ve İzmirlinin olduğu her yerdeyim. Festivale İzmirlileri, İzmir dışında yaşayan hemşehrilerimizi de bekliyoruz” dedi.
Radyo Romantik Türk ve RT Haber Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Polat ise radyo olarak önce küçük bir boyoz etkinliği olarak planladıkları organizasyonun kısa sürede herkesi ve her kesimi kucaklayan ulusal bir festivale dönüştüğünü söyledi. Polat, "İzmirli kendi festivalini kendisi yarattı. Bu reaksiyon hızlı bir şekilde yayıldı. İzmirli Boyoz Festivali'nin yapılmasını bekliyormuş. Bize büyük destek olan başta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a ve tüm sponsorlara teşekkür ederim. Gerçekten, sevgi, dostluk ve yardımlaşmayı bu festivallerde görüyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim