Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
‘Alo Esnaf Projesi’ ile vatandaşlar, artık internet üzerinden esnaf arama servisi ile bulmak istediği esnafı mesleğine göre harita üzerinden bulabilecek. Sistem ayrıca eleman arayanlara internet portalı üzerinden kolaylık sağlayacak. Sistemde iş yerlerinin hangi hizmeti verdiği, ne ürün sattığı gösterilerek vatandaşa büyük kolaylık sağlanacak. İş arayanlar da, sitedeki iş arama bulma butonuna basıp, kendi özelliklerini belirterek site üzerinde bilgilerini paylaşma imkanına sahip olacak.

Esnaf, telefon ve internet üzerinden hizmet veren sisteme kayıtlı bilgilerini istediği zaman güncelleyebilecek. Türkiye’de bir ilk olan bu sistem yeni iş yeri açacak esnafın en doğru şekilde yönlendirilmesi konusunda bilgiler de içerecek.

İzmir
Kalkınma Ajansı'nın tamamlanmış olan projesini devam ettirdiklerini ifade eden İEOSB Başkanı Zekeriya Mutlu, Alo Esnaf Projesi’nde sürekliliği sağlamayı amaçladıklarını ve bu projenin kümelenme projesi olduğunu söyledi. Projeyle ihale sistemini de oluşturacaklarını vurgulayan Mutlu, "Esnaf dünyası oluşturacağız. Kemeraltı, Karşıyaka gibi yerlere ayrı portallar kuracağız. E-ticaret hizmeti de vereceğiz.

Esnaf kendi arasında ticaret yapabilsin istiyoruz. Amacımız bir ihale sistemi kurmak. Örneğin 50 adet deterjan almak isteyen bakkal bu istediğini belirtecek. Mal vermek isteyen esnaf ise fiyat teklifi sunacak. İnternet üzerinden vatandaşa da ürün satmak için bir sistem devreye sokacağız" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim