Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmirliler 11’inci Alsancak Şenliğinin ilk gününde her sokakta ayrı bir gösteriyle karşılaştı. Aynı anda Gündoğdu Meydanı, Alsancak Vapur İskelesi, Dominik Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gazi Kadınlar Sokağı, Sevgi Yolu, Gül Sokak, Muzaffer İzgü Sokak, Meksika Sokağı’nda birbirinde güzel etkinliklerde gençler bayramlarını kutladı.

Alsancak Şenliği’nin ilk gününde İzmirliler en büyük heyecanı Kenan Doğulu konserinde yaşadı. 11’inci Alsancak Şenliğinin dev kortejinde binlerce katılımcı Gündoğdu Meydanı’ndan Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Anıt Heykeline yürüdü. Türk Chopper Motosiklet Kulübü’nün başını çektiği kortej, Konak Belediyesi Roman Bandosu’nun seslendirdiği marşlarla Alsancak Şenliğini duyurdu. Uzun Bacak Vedat, mask ve mistik kostümlü tiyatro sanatçıları, pandomim sanatçıları, palyaçolar renkli görüntüleriyle izleyenleri hayran bıraktı. Alsancak sokaklarında yürüyenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği kortej görüntüleri seyrine doyulmayan bir gösteri sundu.

BAŞKAN TARTAN: BUGÜN BİZİM DEĞİL SOKAKLARIN KONUŞMA GÜNÜ


Gündoğdu Meydanı’ndan Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Anıt Heykeline ulaşan korteje katılanlar burada kurulan sahnede dans gösterileriyle eğlenceli saatler yaşadı. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı dilek Olcay, mutluluğunu şu sözlerle paylaştı:“On bir yıldır Alsancak Şenliğini Konak Belediyesi ile düzenlemekten heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Başkanımız Hakan Tartan ile üç yıldır şenliğimiz daha da büyüdü, daha da güzelleşti. Her sokakta, her dükkan önünde, tüm alanlarda şenlik coşkusunu yaşıyoruz.”dedi.

Bugün bizim değil sokakların konuşma günü diyerek İzmirlilerin şenlik coşkusunu paylaşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu şenlik İzmirlilerin, özellikle de gençlerin şenliği. Bugün hep bir ağızdan özgürlük ve barış şarkıları söylüyoruz. Başta Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının tam desteğiyle buradayız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs kutlu olsun, Atatürk’ün ilke ve devrimleri her zaman yaşasın. Sevgi ve hoşgörü mesajlarını İzmir’den tüm ülkeye şenliğimizle yayıyoruz.” Gün boyu süren 11’inci Alsancak Şenliği etkinliklerinde Sokak Sanatları Atölyesi, yer boyama, yüz boyama, tahta bacak, heykeltıraş Ekin Erman Heykel Atölyesi, Deniz Özgökbel Karagöz Atölyesi, Tarla Faresi Tiyatrosu çocuk oyunu ve Bisiklet Derneği gösterisi ile çocuklar eğlencenin tadını çıkardı. Şenliğin asıl sahibi gençler ise Buca Eğitim Fakültesi müzik grubu, What’s Up Pop, Inn N Out Band, Çağdaş Yaylı Flamenco Esmirna Gruplarının mini konserleriyle Alsancak Şenliğini doyasıya yaşadı.





Editör: TE Bilişim