Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Tarih boyu farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İzmir’deki antik kentler, bisikletçileri ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye ve yurt dışından davet yoluyla çağrılan 120 kişiden oluşan bisiklet ve tarih sever, bu yıl ikincisi düzenlenecek “Az Bilinen Antik Kentler Turu” dolayısıyla İzmir’de buluştu.
İzmir’in simgesi Tarihi Saat Kulesi önünden bugün sabah saat 9’da başlayan ve 4 gün sürecek turda, bisikletçiler sırasıyla Namazgah-Agora, Bayraklı-Symrna, Yamanlar, Buruncuk-Larissa, Maltepe-Panaztepe, Pers Anıt Mezarı, Foça-Phokai, Aliağa-Kyme ve Gyrneion, Yuntdağıköseler-Aigai ve Bergama, Akropol, Asklepion ve Basilica antik kentlerini rehberler eşliğinde gezecek. İzmir Büyükşehir, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Foça, Aliağa ve Bergama belediyeleri, Yuntdağıköseler Köyü Muhtarlığı’nın yanı sıra çevre ilçelerdeki çok sayıda esnaf ve vatandaşın da destek verdiği turda bisikletçiler, Yamanlar Gençlik ve Kamp Merkezi, Foça Karakum Plajı ve Yuntdağıköseler köyündeki çadır kamplarında konaklayacak.
İzmir ve çevresindeki tarihi mekanların ve geçmişten günümüze taşıdığı kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, bisikletin çevre dostu işlevi, alternatif bir ulaşım ve turizm aracı olarak da benimsenmesi amaçlanıyor. Tur aynı zamanda İzmir'e ait tek bisiklet turu olma özelliği taşıyor.
İzmir ve çevresinin tarih boyunca medeniyetlerin gelişimine öncülük ettiğinin altını çizen bisikletçiler, “Olabildiğince trafiğin az olduğu yolları seçtik. Bisiklete binilmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Az bilinen antik kentleri görmek ayrı bir keyif olacak. İzmir’in tanıtımı, doğal güzelliklerinin tanıtımı açısından da güzel bir etkinlik olacak” diye konuştu.
Konak Belediyesi Başkanvekili Gökhan Çiçek ise, şunları söyledi: "Konak Belediyesi ve Başkanımız Dr. Hakan Tartan; sporu, sporcuyu ve bilinmeyen antik kentleri önemsiyor, destek veriyor. Geçmişini bilmeyen, geleceğini de kurgulayamaz. Bunu hele bisiklet ile birleştirmek daha önem arz ediyor. Araçların artması, trafik kazaları, bunların önüne geçmekte bir teşvik olur diye düşünüyorum."
Editör: TE Bilişim