Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
Olayın gece yarısı olması ve çöken yolun hemen bitişiğindeki yürüyen merdivende kimsenin bulunmaması ise bir faciayı önledi.
İzmir’de dün gece saat 23.30 sıralarında hafiften başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde şiddetli lodosun da etkisi ile kenti esir aldı. Konak ilçesine bağlı Göztepe semtinde körfeze bakan apartmanların bulunduğu Necip Mirkelamoğlu Sokak'ta istinat duvarı bulunmayan yol, yağmur yüzünden zemin yumuşaması nedeniyle saat 02.00 sularında büyük bir gürültüyle çöktü. Bu sırada yol üzerinde bulunan ve içerisinde kimsenin bulunmadığı 35 ME 036 plakalı otomobil boş arsaya düşerek büyük hasar gördü. Aynı güzergaha bitişik durumda bulunan Konak Belediyesi'nin yaptırdığı biri yürüyen, diğeri klasik iki merdiven ise şans eseri hasar görmedi.
Durumun bildirilmesi ile bölgede tedbir alınırken, havanın aydınlanması ile tehlikenin boyutları da ortaya çıktı. Toprak kayması nedeniyle yolun yaklaşık 5 metrelik bölümünün aşağı doğru kaydığı tespit edildi. Ekipler, güvenlik şeridi çekerek yolu ulaşıma kapattı. Belediye ekipleri yolun diğer bölgelerinde oluşabilecek yeni toprak kaymalarına karşı inceleme başlatırken, aynı noktadaki bir elektrik trafosunun da zarar görmesi ile bölgede kısmi elektrik kesintisi uygulanıyor. Öte yandan, heyelanda 5 metre aşağı düşerek hasar gören otomobilin kurtarılmasına ve yolun onarılma çalışmalarına başlandı.
Editör: TE Bilişim