Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Uzun süredir düzenlenen Ayakkabı Fuarı’nın altında yatan en önemli etkenin İzmir’in dokusuyla buluşan bir fuar olduğuna dikkat çeken İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs Ayakkabı Fuarını sadece İzmir’in, Ege’nin değil tüm Anadolu’nun temsilcisi yapmak ve bir Türkiye fuarı haline getirmek istediklerini söyledi. 15 bin metrekarelik alanda düzenlenecek olan fuara, gerçekleştirdiği yüzde 40’lık üretimle Türkiye ayakkabı sektörünün merkezi konumunda olan İzmir’in yanı sıra Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Konya ve Trabzon’dan firmalar katılıyor.
Katılımcı firmalar yaz sezonunun en yeni tasarımlarını sergileyecekleri fuar süresince yurt içi ve yurt dışından gelen alıcı grupları ile önemli ticari bağlantılar kurma olanağına sahip olacak.
Fuarda bu yıl da sektörün hedef pazarları arasında yer alan Orta Doğu ülkelerine yönelik ziyaretçi çalışmasına ağırlık verildi. Fuarı, başta Arap ülkeleri olmak üzere Azerbaycan, Filistin, Finlandiya, İsrail, KKTC, Kuveyt, Romanya Ürdün ve Yunanistan’dan alıcılar ziyaret edecek.
Vitrinlerden önce 2014 yılının yaz modellerinin sergileneceği Ayakkabı Yaz Fuarı’nda, 2 No’lu holde kadın-erkek ayakkabısı, 3 No’lu holde çocuk ayakkabısı ve yan sanayi ürünleri sergilenecek. Dört gün sürecek fuar, sektörün bütün temsilcilerini bir araya getirecek. İZFAŞ, Yaz ve Kış olmak üzere yılda iki kez düzenlediği İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarlarını, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleri ile organize ediyor.

Editör: TE Bilişim