Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
9 - 12 Ocak 2014 tarihleri arasında açık kalacak fuar, Türkiye ayakkabı üretiminin önde gelen firmalarını İzmir’de buluşturdu. Sektörün bu sezon için gerçekleştirdiği en büyük etkinlik olan Ayakkabı Yaz Fuarı’na, Türkiye toplam ayakkabı üretiminin yüzde 40’ını karşılayan İzmirli ayakkabıcıların yanı sıra; Ankara, Amasya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Konya, Trabzon’dan da firmalar katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu fuarın açılış konuşmasına, ayakkabı sektörü temsilcilerine teşekkür ederek başladı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ayakkabı fuarının açılışında katılımın giderek azaldığına dikkat çektiklerini hatırlatan Kocaoğlu, “Fuarımızdaki katılım sayısı 134’den 155’e çıktı. 21 adet katılımcı arttı” dedi. Kocaoğlu, Kemeraltı’ndaki işportacı sorununun çözülmesine ilişkin açıklamalarda da bulunarak şöyle konuştu: “Kemeraltı’ndaki işporta ile mücadele konusunda ben de Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bu iş İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve zabıta kuvvetinin işi ve Konak Belediye zabıtasının işi. Burada Sayın Valimizin bize verdiği en büyük destek arkamızda irade beyan edip, durması. Emniyet güçlerinin zabıtamızı korumasıyla, zabıtamızın görev yapabilmesi ve zabıtanın can güvenliğinin sağlanmasıdır. Kendisine buradan teşekkür ediyorum.”

FUARIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Başkan Aziz Kocaoğlu, Temmuz - Ağustos ayından sonrasındaki fuarları Gaziemir’de yapımı devam eden yeni fuar alanında gerçekleştireceklerini de kaydetti. Törene katılan İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Durmaz da birer konuşma yaparak sektörün ihtiyaçlarını dile getirerek, fuarların önemine dikkat çektiler.

EN RENKLİ FUAR
35. Ayakkabı Fuarı’na, 117’si İzmir’de üretim yapan üçü yabancı olmak üzere toplam 155 firma katılıyor. Fuara Türkiye’nin her yerinden ayrıca, Arap ülkeleri başta üzere olmak üzere Azerbaycan, Filistin, Finlandiya, İsrail, KKTC, Kuveyt, Romanya Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyetlerinin gelmesi bekleniyor. 12 Ocak tarihine kadar açık olacak olan fuar sadece profesyonel ziyaretçiye ve alım heyetlerine hitap ediyor. Fuarda bay-bayan-çocuk ve spor ayakkabı modelleri ile terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımlarını üreten firmaların yanı sıra sektörel dernek ve kuruluşlar ile sektörel yayınlara yer verildi. 15 bin metrekarelik alanda düzenlenen olan Ayakkabı Yaz Fuarı’nda, 2 No'lu holde kadın-erkek ayakkabısı ve çanta, 3 No'lu holde kadın, çocuk ayakkabısı ve yan sanayi ürünleri sergileniyor. Fuar, 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Vitrinlerden önce 2014 yaz modellerinin sergilendiği Ayakkabı Yaz Fuarı, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleri ile organize edildi.




Editör: TE Bilişim