İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz, ağalara, paşalara, çıkar ilişkilerine, adama-şalgama dayanmıyoruz.

Biz halkımıza dayanıyoruz. Rantların hesabını değil vatandaşımızın lokmasını bir dirhem de olsa büyütmenin hebasını yapıyoruz” dedi. 


28 Nisan 2013'te hayatını kaybeden Gazeteci Nizamettin Bedir Parkı, Narlıdere Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde Narlıdere'de açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen, Mustafa Moroğlu,

Aytun Çıray, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Gazeteci

Nizamettin Bedir'in eşi Nuran ve kızı Gizem Bedir ile meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da telefonla katılarak Narlıderelilere sürpriz yaptı.


“ADALET HERKESE LAZIM”

Ülke genelinde yaşanan gelişmelere de değinen Aziz Kocaoğlu, “22 Kasım'da Paris'te EXPO faaliyetindeyken, belediyeyi bastılar.

İlk uçağa binip döndük. Çok da önemli bir şey vardı. EXPO sunumu yapılacaktı, ama yok öyle bir şey. Adalete teslim olacaksın” dedi.

Adaletin önemi üzerine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Aç kalabilirsiniz, susuz kalabilirsiniz, yaşarsınız ama adaletsiz asla yaşayamazsınız.

Adalet herkese lazımdır.Adaletle oynarsan o dönüp dolaşacaktır. Ülkede onun polisi - bunun polisi olmaz. Onun savcısı, bunun savcısı olmaz.

Onun hakimi, bunun hakimi olmaz. Paralel devlet olmaz. Türkiye devletinin polisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin savcısı vardır, adı Cumhuriyet savcısıdır.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin hakimi vardır. Devletin başbakanı, Reis-i cumhuru vardır, belediye başkanı vardır. Bunlar siyasi görünse de devlet kurumlarının başıdır.

Önce devlet gelir. Anadolu insanı boşuna 'devlet başa kuzgun leşe' dememiş."

Şimdi devleti yeniden tesis etme zamanı olduğunu belirten Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devleti temizleme zamanıdır, temiz eller zamanıdır. Bunu siyasetçi yapmak zorundadır.

Siyasetçi önder olmak zorundadır. Siyasetçi yapamıyorsa halk yapacaktır, halktan büyük güç yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her şeyinden sorumlu olan, geleceğinden de sorumlu olan 76 milyon bu ülkenin vatandaşıdır.

Biz, ağalara, paşalara, şunlara, bunlara çıkar ilişkilerine, adama-şalgama dayanmıyoruz. Biz halkımıza dayanıyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle çalışıyoruz, ondan aldığımız güçle üretiyoruz.

Biz rantların hesabını yapmıyoruz, biz vatandaşımızın yerelde kalkınmayla lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için çalışıyoruz, kamu alanlarımızı korumak için çalışıyoruz.”


ALİ ONBAŞI DERESİNE BARAJ

Parkın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Nizamettin Bedir'in kalemini satmadan, ülkesi için çalıştığını söyledi.

Narlıderelilere Büyükşehir yatırımlarıyla ilgili müjdeler veren Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde ilçede Beyaz Vadi Projesini hayata geçireceklerini belirterek, Ali Onbaşı deresinin üzerine de baraj yaparak taşkın ve baskınların önüne geçileceğini, çalışmanın tamamlandığını ve DSİ'den onay beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim