İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bir müddet dediler ki, ‘Aziz Kocaoğlu’nun mahkemesi var’. Allah kimsenin başına vermesin. 2 Mayıs 2011 den beri uğraşıyoruz. Arkadaşlarımız içeride yattı. Sonra hepsi çıktı. Bu işlerin fos olduğu anlaşıldı. İtibarımızı kaybetmedik, tam tersi itibar kazandık” dedi. 


Bütünşehir Yasası ile önümüzdeki yılın Mart ayında itibaren sınırlarına dahil olacak ilçelerde yatırımlara şimdiden başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilecek “Çok Amaçlı Hizmet Binası”nın temelini attı.

Kiraz Mahsül Pazar Yeri’nde düzenlenen törende Kirazlılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ellerinde “teşekkür” dövizleri ve sevgi gösterileriyle karşıladı. Törende konuşan Kocaoğlu, “Bir müddet dediler ki, ‘Aziz Kocaoğlu’nun mahkemesi var’. Allah kimsenin başına vermesin.



2 Mayıs 2011 den beri uğraşıyoruz. Arkadaşlarımız içeride yattı. Sonra hepsi çıktı. Bu işlerin fos olduğu anlaşıldı. Yüzümüz ak, kentimizde dolaşıyoruz. İtibarımızı kaybetmedik, tam tersi itibar kazandık. Kimse inanmadı bizim bu işleri yapacağımıza. Ama böyle bir şey başımızdan geçti ki Allah kimseye göstermesin.

Biz de bir an evvel bu işten beraat ederek aklanarak kurtulacağız. Bir bilirkişi raporu kaldı. Önce dediler ki, ‘Aziz Kocaoğlu bu mahkemede ceza alırsa İzmir, belediye başkansız kalır. Kökten çözelim, Aziz Kocaoğlu’nu başkan yapmayalım. İçerden, dışardan muhalifler, şimdi genel sekreteri görevden almış mahkeme kararını uygulamamış, bundan dolayı mahkemeye verilirse, İçişleri Bakanı soruşturma açılsın derse, Yargıtay onaylarsa böyle bir şey olursa, şimdi de bu propagandayı yayıyorlar. Bizim böyle bir konumuz yok, yok, yok” diye konuştu.

“GÜNAHTIR, AYIPTIR”

Göreve başlattırmamak diye bir şeyin olmadığını kaydeden Kocadğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir yargı kararı yok. Sadece ve sadece boş atıp, dolu tutmaya ve ortalığı bulandırmaya, Genel Merkez’deki insanların kafasını bulandırmaya çalışıyorlar.



Nerede hangi konumda hangi görevde olursam olayım, 10 senedir bu ülkeyi kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ulu önderimizin bize en büyük mirasının bir numaralı kamu koltuğunu, 10 sene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını şerefimle onurumla taşıdım, hizmet ettim.

İzmir’de yaşayan bir insana bundan daha büyük onur olmaz. Bundan daha büyük şeref, haysiyet olmaz. Ben bunun onuru ve gururuyla hayatımın sonuna kadar, CHP’nin ve İzmirli hemşehrilerimizin neferi olmaya devam edeceğim. Ama yazıktır, günahtır, ayıptır. Bir insanı arkadan hançerlemeye çalışmak Anadolu insanına uymaz. Ege’nin efesine uymaz. Herkes yanlıştan dönecektir, dönmek zorundadır.”

“HEDEFİMİZ TÜM İZMİR’İ KALKINDIRMAK”

Törende konuşan yapılan hizmetlerle ilgili konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, şu an 30 ilçede çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim kadrosu olarak Bütünşehir Yasası’na en hazır belediye olduğunu belirterek, “Hedefimiz yerelde kalkınmayı sağlamak.

Yani Kiraz’ı kalkındırmak, Beydağ’ı kalkındırmak, Ödemiş’i kalkındırmak, Tire’yi kalkındırmak, dolayısıyla tümden İzmir’i kalkındırmak Hedef bu amaç bu” diye konuştu. Kiraz’da geride kalan yaz aylarında arazi ve köy yollarına girildiğini ve önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, yağışlar nedeniyle ara verilen çalışmalara yazın tekrar başlayacaklarını dile getirdi.

“BAYINDIR’A BAKIN”

Kocaoğlu, yapılan çalışmaların seçim öncesi göz boyama olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “O zaman Bayındır’a bakacaksınız. İzmir’deki tek muhalefet belediyesi Bayındır’a yaptığımız hizmetlere bakacaksınız.

Bayındır’ı kalkındırmak için yaptıklarımıza, 10 sene önceki Bayındır’ın durumuna ve bugünkü durumuna bakacaksınız. Kiraz’ın köylerinde ne yapacağımızı, arazi yollarında ne yapacağımızı, kalkınması için ne yapacağımızı Bayındır’dan ölçeceksiniz.

Tire Süt Kooperatifi bugün sütçülük konusunda dev bir kooperatif oldu. 2 bin civarında üreticinin sütünü alıyor, değerlendiriyoruz. Bugün süpermarketlerde Tire Süt ürünleri satılıyor. Bu verdiğimiz destekle oldu. Şu anda 108 bin evin kapısını çalarak, 0-5 yaş grubu çocuklarımıza her ay 8 litre süt dağıtıyoruz.

Dar gelirli vatandaşlarımızın çocukları süt içerek sağlıklı büyüyecek. Tire Süt Kooperatifi kalkınacak, süt fiyatları dengeye gelecek. Süt üreticisi, çiftçi, hayvancı kazanacak. Kalkınmak bu, kalkındırmak bu. Küçük Menderes’e bakmak bu. İnsana bakmak bu. Onun lokmasını büyütmek için gece gündüz üretmek bu.”

“HİZMETTE SİYASETLE İŞİMİZ YOK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Belediye Başkanı’nın da yakın bir zamana kadar farklı bir partiden hizmet verdiğini hatırlatarak, “Hizmette siyasetle işimiz yok. Tüm hemşehrilerimize aynı nazardan bakıyoruz. Aynı nazardan bakmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, bölgenin kalkınması için farklı ilçelerde de yatırımlarını sürdürdüklerini belirterek şunları kaydetti: “Selçuk Belediyesi ile birlikte yaptığımız, bütün bölgeyi ilgilendirecek bir çalışma var. Meyve paketleme ve buzhane tesisinin bir iki ay içinde açılışını yapacağız.

İzmir’in sınırlarından doğan ve Pamucak’ta denize dökülen Küçük Menderes’in nasıl temizlendiğini, nasıl pırıl pırıl olduğunu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle birlikte dünya aleme göstermek, yani suyumuzu toprağımızı ve havamızı korumak zorundayız.”

“KİRAZ’I KALKINDIRMA SÖZÜ VERİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kiraz ilçesini kalkındıracak ve ilçe ekonomisini geliştirecek projeleri hedeflediklerini dile getirdiği konuşmasına söyle devam etti:

“Size arıtma sözü vermiyorum, zaten yapmak zorundayım. Bu görevim. Kanal, yol, asfalt sözü vermiyorum çünkü görevim. Kalkındırma sözü veriyorum. Kiraz’daki hemşerime lokmasını büyütme sözü veriyorum.

Amacımız bu. Namuslu bir çiftçi, hayvan üreticisi, namuslu bir esnaf, sanayici gibi ‘borç bizim namusumuzdur’ deyip, Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu ödeyerek, güçlendirerek bu noktaya geldik. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nden 5 - 6 puan yukarda.

Dünyada en büyük not 3 A. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu seviyeye ulaşması için sadece ‘yarım A’ kaldı. Onu da 2014 yılında elde edeceğiz. Bu bize gücü, olanağı getiriyor. Bu size kapıların açılmasını getiriyor. Bu gerektiğinde tramvay, metro gibi büyük projeler için uluslararası piyasadan hem uzun vadeli, hem ucuz, kefaletsiz Hazine garantisine gerek olmadan para bulmanızı getiriyor. Kenti kalkındırmayı getiriyor.”

“KAMUNUN MALINI KORUMAK İÇİN MANEVİ DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM”

Çok Amaçlı Hizmet Binası’nın maliyetinin yüzde 85’ini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finanse edeceğini dile getiren Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Yatırımlarımız, hizmetimiz Kiraz’ın 52 köyünde de devam edecektir. 11 senedir hizmet, hizmet diyorlar. Hizmet şudur.
AKP 11 yılda İzmir’e 5 milyar 300 milyon TL yatırım yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e 9 yılda 5 milyar 600 milyon TL yatırım yaptı. Yatırımda kaynakta kesinlikle Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kıyaslanmaz.

Benim 10 lira yatırım yaptığım yerde merkezi hükümetin 100 lira yatırım yapması lazım. Demek ki yapmamış. Şimdi hizmet diyorlar. ‘Ey İzmirli, ey Kirazlı, Ödemişli, Beydağlı, oy ver hizmet yapalım’ diyorlar.

Biz de diyoruz ki, biz yatırımımızı yapıyoruz, siz de yatırım yaparsanız, Allah razı olsun. Önce şu İzmir’e bir yatırım yapın, ondan sonra biz oy verip vermemeyi düşünelim. El ele gönül gönüle, kol kola girip, kamunun bütün mallarının, başta İl Özel İdaresi’nin sağa sola peşkeş çekilmemesi, ham yapılmaması için korumak gibi bir görevimiz var.

İzmirlinin malını, kamunun malını korumak zorundayız. Ben bunun öncülüğünü ve hukuki mücadelesini yapmaya hazırım ve yapıyorum. Sizlerden de manevi destek, hayır dua bekliyorum.”

“HÜKÜMETİN 10 YILDIR YAPAMADIĞINI BÜYÜKŞEHİR 2,5 AYDA YAPTI”

Yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibinin mevcut hükümetin 10 yıldır yapamadığı asfaltı 2,5 ayda yaptığını belirten Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ise, “Özel İdare’nin yaptığı asfaltları görüyorsunuz.

Asfalt diye yollara sadece mıcır serdiler. Şimdi Büyükşehir Belediyesi yaptığı asfalt 10-20 yıl dayanıyor. Köylümüz hizmete susamış. Ne zaman Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kapısını çalsak bize yardım elini uzattı. Siyaset hizmet üretmek için yapılıyor, köşe dönmek için değil.

Büyükşehir Belediyesi sadece yolla kalmadı. Şehir merkezindeki çocuklarımızda ne varsa köylerimizdeki çocuklarımızda da aynısının olması için çalışıyor. Her okula oyun grubu kurmaya başladı, öğrencilere kırtasiye yardımı, dağ köylerinde sağlık taraması yapıyor. Şimdi Kiraz’ın ihtiyacı olan Çok Amaçlı Hizmet Bina’sının yapımı için yardım elini uzattı. Verdiği sözden dönmeyen Aziz Başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“30 KİLOMETRE ARAZİ YOLU YAPILDI”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz’da son üç ayda 30 kilometrenin üzerinde arazi yolunu tamamladı. Haliller Yolu, Karaburç mevkii, Şemsiler Yolu, Suludere Yolu’nda çalışma yapıldı. Önümüzdeki yıl da üretim yollarındaki çalışmalar devam edecek. Ayrıca ilçe belediyesine destek mahiyetinde 10 bin metrekare kilit parke, 4 bin metre bordür verildi. Üreticiye destek olmak amacıyla İğdeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden peynir alımı yapıldı.

ÇOK AMAÇLI HİZMET BİNASI’NIN ÖZELLİKLERİ

Çok Amaçlı Hizmet Binası’nda 120 kişilik nikah ve konferans salonu, 2 adet cep sinema salonu, 850 metrekarelik düğün salonu, 14 iş yeri, 3300 metrekarelik alanda belediye hizmet binası, 2 bin metrekarelik modern donanımlı park olacak. 1 milyon 500 bin TL’ye mal olacak projenin (yüzde 85’i) 1 milyon 300 bin TL’lik kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Editör: TE Bilişim