Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ikincisi gerçekleşen Oyun Sokağı Şenlikleri, Yenigün ve Seyhan mahallelerinin ardından şimdi de Gaziler Mahallesi’ndeki çocuklarla buluştu. Gaziler Mahallesi Oyun Sokağı'nın açılışına Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile katılırken, Gaziler Mahallesi Muhtarı Serkan Dağdelen, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı, Buca Kültür İşler Müdürü Sakine Akyüz, Bucalı Muhtarlar, Akşemsettin İlköğretim Okulu, Ali Kuşçu İlköğretim okulu öğrencileri ve mahalle sakini çocuklar katıldı.



Çocuklara elmalı şeker, pamuk helva, patlamış mısır ve çeşitli hediyelerin ikram edildiği oyun sokağında mahalle sakinleri adına konuşan Gaziler Mahallesi Muhtarı Serkan Dağdelen, 23 Nisan haftasında Buca’nın çocuklarına bugünü armağan eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya teşekkürlerini sundu. Muhtar Dağdelen, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün tek ulus çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına sahip çıkıyoruz. Bu hafta Bucamız da farklı gün ve mahallelerimizde kutlanıyor. Bugünde mahallemizde kurulan oyun sokağı ile çocuklarımız bu anlamlı bayramımızı coşku ile kutlayabiliyorlar. Aydınlık yarınlarımız olacak çocuklarımıza 23 Nisanımızı öğretebiliyoruz. Buca’da bir ilk olan bu etkinliği bizlere kazandıran Başkanımız Ercan Tatı’ya kendim ve mahallem adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.



“23 NİSAN’I, İNADINA KUTLAYACAĞIZ”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına sahip çıkmak ve gelecek nesillere Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan bayramları anlatabilmek için bu yola çıktıklarını söyleyen Başkan Ercan Tatı, bu tür yenilikçi projelerle Bucalıların yanında yer alacaklarını belirtti. Başkan Tatı, Oyun Sokağı Şenliği projesinin isim sahibi olan Koşan Adımlar Anaokulu kurucularından İsmihan Sefiloğlu’na da teşekkürlerini sundu. Tatı, şöyle konuştu: “Biz her şeyden önce geçen sene bu yola çıktığımızda oyun sokağı yaratalım dediğimizde bu projemizin isim annesini sizlere tanıtmak istiyorum. Pek çoğunuzun bundan haberi yok. Koşan Adımlar Anaokulu Kurucularından İsmihan Sefiloğlu’na buradan teşekkür etmek istiyorum.



Geçen sene oyun sokağımız birdi bu sene altı yaptık. Ve tabi ki her türlü özveri ile bu günü bize hazırlayan Kültür Müdürümüz Sakine Akyüz’e de. Bu ikiliye çok büyük bir alkış rica ediyorum. Evet arkadaşlar ne mutlu ki 23 Nisanımız var. Ve ne mutlu ki bizler varız ve 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı ve 29 Ekim’leri inadına daha fazla kutlamak için buradayız. Bizim kimliğimizin önünde TC var. Bundan kimsenin şüphesi olmasın arkasında da İslam yazıyor. Öncelikle bugünü hazırlayan değerli ikilime ve muhtarlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu her gün devam edecek daha dört gün arka arkaya en son 23 Nisan’da bir final yapacağız."

izmir haber
Editör: TE Bilişim