Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
 Davanın öğleden sonra başlayan ikinci bölümünde okunan iddianamede, eskort kızlar aracılığıyla devlet güvenliğini ilgilendiren bilgi ve belgeleri temin etme iddiasıyla yargılanan suç örgütünün jandarmadan sorumlu yöneticisinin Engin Ç. olduğu belirtildi. Suç örgütünün bilgi ve belgeleri kriptolayarak sakladığı ve özel yöntemlerle şifresi kırılarak elde edilen Pandora adlı veri tabanında yer alan bilgiler arasında yer alan ‘Ege.rar’ adlı klasörde yer alan ‘Ege-1’ ve ‘2.ppt’ adlı ‘çok gizli’ ibaresi bulunan belgelerde Ege Bölgesi'ndeki elektrik santralleri, ana ve yedek ikmal yolları, demiryolu hatları, geçit, gedik, boğazlar, TAFİCS hattı, role istasyonları, petrol boru hatları, kritik tesisler, radarlar ve hastanelerin yerlerinin işaretlendiği haritaların yer aldığı bilgileri okundu. Örgüt yöneticilerinden olduğu iddia edilen Narın K.'ya bağlı Bülent E. ile ilgili Pandora veri tabanında BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm nedeniyle ilgili bilgilerin yer aldığı bölüm dikkat çekti. İddianamede, “Şüpheli Narin K.'dan elde edilen dijital materyaller içerisinde “Bycasus” ismi verilmiş hard disk içerisinde elde edilen AJANDA.xls isimli belgede Bülent E. ile ilgili “Açıklama” sütununda ‘Alkolik. İçince her şeyi anlatıyor. Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili ihmallerden bahsetti, biraz karışık. Ben inanmayınca istersen belgelerini getireyim dedi” şeklindeki ifadeler yer aldı. 
Pandora adlı veri tabanındaki dosyalar arasında bulunan şifreli dosyalar arasında ‘Koruma altına alınmış bitki ve hayvan türleri’, ‘SİT alanları çizelgesi’, ‘SİT alanları ve tabiat varlıkları çizelgesi’ başlıklı bilgi ve belgeler de dikkat çekti.
Öte yandan iddianamede örgütün NATO petrol boru hattı ve kritik öneme sahip tesisler hakkında da ayrıntılı bilgi ve dokümanları ele geçirdiği belirtildi. TRT spikerlerinin okuduğu iddianamenin bu bölümündeki dosyalar, ‘Kritik tesisler çizelgesi’, ‘Stratejik öneme haiz kritik tesisler çizelgesi’, ‘NATO petrol boru hattı haritası’, ‘Boru hattı krokisi’ adlarıyla ele alındı. Pandora veri tabanından alınarak hazırlanan iddianamede, ‘Harita-1.doc” adlı dosyada “Söz konusu belgenin ‘Antalya İl Jandarma Komutanlığı NATO petrol boru hattı müdahale planı tatbik krokisi’ konu başlıklı imzasız Önder K. (Jandarma Binbaşı Asayiş Şube Müdürü) adıyla hazırlanmış bir sayfadan oluşan bir belge olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu belgede ‘Eskişehir Antalya NATO Petrol Boru Hattının Geçtiği Karakollar ve Uzunlukları (Km), NATO Petrol Boru Hattının Güvenliğinin Sağlanmasında Görev Yapan Özel Güvenlik Personel ve Araç Sayısı’ konu başlıklı imzasız Önder K. (Jandarma Binbaşı Asayiş Şube Müdürü) adıyla hazırlanmış bir sayfadan oluşan bir belge olduğu tespit edilmiştir” denildi.
Yine iddianamede, ‘NATO personel ve silah durumu.xls” isimli excel dosyasında ‘Gizli’ gizlilik dereceli, ‘Özel.güv.teş.ile korunan yerler güv.per.ve silah durum çizelgesi” konu başlıklı ve “Sayfa 2” “Kritik tesisler durum çizelgesi” konu başlıklı bilgilerin bulunduğu bir belge olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı. 
Örgütün veri tabanındaki ‘Oku.doc’ adlı belgede de, Türkiye’nin mevcut EH (elektronik harp) kabiliyetleri ve Türk Hava Kuvvetleri’nin zafiyetlerinin de ayrıntılı olarak yer aldığı görüldü. Belgeyle ilgili, “Söz konusu belgelerden “Oku.Doc” isimli diğer bir belge içeriğinde ise ‘Türk F-16 uçaklarının ülke sınırlarına giriş çıkış noktaları, CAP bölgeleri, Türk jetlerinin profil isimleri ve profil koordinatları ile ilgili çok gizli bir belge’ şeklinde bir notun bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.
Askeri casusluk davasının 25 Nisan 2013 tarihli oturumu, iddianamenin bin 120’inci sayfasının okunmasıyla tamamlandı. Yarınki duruşmada iddianamenin okunmayacağı, tutukluların tutukluluk durumlarının inceleneceği ve sanık avukatlarına söz verileceği bildirildi.
Duruşmanın yedinci günü sonunda iddianamenin bin 120'nci sayfasının okunması tamamlandı.

Editör: TE Bilişim