Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
“ÜNİVERSİTEYİ SANAYİCİLERİN AYAĞINA GETİRMESİ AMAÇLANIYOR”
KOSBİ Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk; “Bölge müdürlüğü bünyesinde “İlk Adım” ofisi açarak sanayicilerin üniversiteye gelebilmelerini kolaylaştırmak. Üniversiteyi sanayicilerin ayağına getirmesi amaçlanıyor. Bu işbirliğimiz doğrultusunda haftada 1 gün EBİLTEM müdürlüğünden gelecek arkadaşlarla bu faaliyetleri sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bilimin üniversitelerde ama yaptırım gücünün de sanayide olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; “Biz istediğimiz kadar iyi bilgi üretelim, sonuçta bilgi olarak kalmaya mahkumdur. Oysa biz gündeme taşınan, topluma mal edilen ileri teknolojilerle bölgemizin ve ulusun katma değerini artıran ilerlemiş bir teknolojiden söz ediyoruz. Bilgi ile teknolojinin birleştirilmesi için en iyi olanak da sanayi-üniversite işbirliğidir. Bu imza töreninin güzelliklere vesile olmasını diliyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Ege Üniversitesi sanayiye doğrudan ve yerinde hizmet vermeyi hedefliyor. Ege Üniversitesi bu geleneksel bakış açısından farklı olarak üniversite-sanayi işbirliğine daha yenilikçi bir yaklaşım getirerek artık sanayinin ayağına giderek onlara misafir olmakta, sorunlarını doğrudan dinleyerek çözüm önerileri getirecek. Bu yaklaşım bir defa daha KOSBİ ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşecek.
Editör: TE Bilişim