Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
İlk maçların başlama vuruşlarını yapan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Ege Yörükleri Derneği Folklor Ekibi’nin zeybek oyununa eşlik etti. 
Bornova Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşen Ege Yörükleri Derneği Köyler Arası Futbol Turnuvası renkli görüntülere sahne oldu.
Turnuvada Kurudere-Laka ile Beşyol ve Çamiçi köyleri arasındaki maçların başlama vuruşlarını Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır yaptı. Ege Yörükleri Derneği Yöneticisi Celal Koç, Başkan Sındır’a forma hediye etti. Sındır, dernek folklor ekibinin zeybek gösterisine de eşlik etti. Sahada folklorcularla birlikte adeta şov yapan Başkan Sındır seyircilerden de bol bol alkış aldı.
Turnuva’ya Bornova’nın köylerinden Kurudere, Çamiçi, Beşyol, Yakaköy, Eğridere Köyü Derneği, Kayadibi, Eğridere, Karaçam, Yakaköy ve Balıkesirliler Derneği’nin takımları katıldı. Salı ve Perşembe akşamları yapılan maçlar bir ay boyunca devam edecek. Turnuvaya katılan 10 takımın maçlarını tamamlamasının ardından ilk üçe girenlere kupaları verilecek.
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Ege Yörükleri Derneği’nin örnek bir turnuva düzenlediğini belirterek, “Kardeşlik, dayanışma duygularını bu spor müsabakalarında hepberaber yaşayacağız. Yapılacak maçlarda fairplay ruhunun yaşatılacağına inanıyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.
Köyler Arası 1. Bahar Dostluk Futbol Turnuvası’nın başlaması nedeniyle bir konuşma yapan Yakaköy Muhtarı ve Ege Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Akar, “Derneğimizin düzenlediği bu Turnuva’yı varolan dostluğumuzun kardeşliğimizin daha da pekiştirilmesi için düzenledik. Organizasyona verdikleri destekler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanımız Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim