Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
 İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2012 Sıralamasını açıkladığını söyledi.
168 üniversite arasında en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitenin sıralandığı listede sadece 15 vakıf üniversitesinin olduğunu belirten Demirtaş, “Üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü, ekonomik katkı ve ticarileşme kriterlerinden aldığı puanlara göre yapılan sıralamada üniversitemiz Türkiye’nin en girişimci 50 üniversitesi arasında 34.’üncü sırada yer aldı. İzmir ve Ege’den listede yer alan tek vakıf üniversiteyiz” dedi.



İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yenilikçilik ve girişimcilik kültürü açısından 8.6 puan ile Türkiye’nin çok köklü ve büyük üniversitelerini geride bırakarak Türkiye beşincisi olduğunu belirten Demirtaş, “Genç üniversitemizin, kuruluşundan bu yana geçen 11 yılın sonunda Türkiye’nin en köklü üniversiteleri ile aynı listede yer alıp çoğunu geride bırakmasından büyük gurur duyuyoruz” dedi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 168 üniversiteden 42’sinin değerlendirme dışı kaldığı, 126 üniversitenin girmek için yarıştığı ve sadece 15 vakıf üniversitesinin yer aldığı bu listede bulunmasının bir tesadüf olmadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu: “Biz klasik bir eğitim ile standart üniversitesi mezunları yetiştirmek için bu üniversiteyi kurmadık. Kuruluşumuzda bu üniversitede ülkemizin ihtiyacı olan girişimcileri yetiştirmeye soyunduğumuzu belirtmiştik. Bunu yenilikçi bir anlayış ile yapacaktık, son açıklama bunu başardığımızı gösteriyor." Yılların emeğinin bu sıralama ile tescil edildiğini anlatan Demirtaş, şunları söyledi: "Kuşkusuz bu başarıda öğrencilerimizin daha okurken şirket kurmasını, iş sahibi olmasını sağlayan çok önemli projeleri gerçekleştiren Embriyonix birimimizin büyük katkısı var. Embriyonix özellikle teknoloji ve tasarımla ilgili projeleri geliştirip iş kurulmasını ve yatırımcı bulmasını hızlandırıcı bir merkezdir. Girişimci öğrencilerimiz ve mezunlarımız projeleri ile Embryonix'e geldiklerinde mentörluk ve uzman desteği, iş geliştirme, ofis, iş adamları ile görüşmeler, yatırımcı ile görüşmeler, eğitim gibi konularda destek alıyor. Milyon dolara varan projeler yapıldı Embriyonix’de.”
Demirtaş, İzmir Bilimpark’ı kurduklarını ve şirket kuruluşunu tamamladıklarını, temel atma töreninin de bu yıl gerçekleştirileceğini belirterek açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Şimdi üniversitemizin öncülüğünde İzmir Bilimpark’ı kurduk. İzmir Bilimpark’ın şirket kuruluşu tamamlandı, temel atma bu yıl yapılacak ve önümüzdeki yıl başında girişimciler, araştırmacılar İzmir Bilimpark’ta çalışmaya başlayacaklar. İzmir Bilimpark’ın faaliyete geçmesi ile üniversitemiz bu listede ilk 10’da yer alacaktır. İzmir, Ege ve ülkemizde girişimcilik ve yenilikçi bayrağı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde dalgalanmaya devam edecektir.”
Editör: TE Bilişim