Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
 Başkan Aziz Kocaoğlu, sadece Anadolu Caddesi’ndeki kesintisiz ulaşım yatırımları için 172 milyon TL harcadıklarını söyledi.
Tören, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, ilçe başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar ve vatandaşların da katılımıyla başladı. Tören başlar başlamaz, “Biz size güvendik oy verdik, siz hizmete gelince su koyverdiniz”, “Anadolu Caddesi’nde ucube üst geçit istemiyoruz”, "İZBAN yolu kapattı, esnaf kepenk kapattı, yaya geçidimizi istiyoruz" yazılı pankartlar ile alana gelen bölge halkı ve BAL-DER (Balatçık Dağ Mahallesi) Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği üyesi vatandaşlar, sloganlar ve ıslıklar ile hem Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı, hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu protesto etti.

“BİZİM UCUBE İLE İŞİMİZ YOK”
Başkan Aziz Kocaoğlu ise, protestolar eşliğinde başladığı konuşmasında, “Sizlere hizmet etmek, sizlerin hayatını kolaylaştırmak bizim en büyük görevimizdir. Bugüne kadar Anadolu Caddesi’ne ne yatırım yaptık herkes biliyor” ifadelerine yer verirken, konuşmasına müdahale eden vatandaşlara tepki göstererek, “Dinlersen cevap vereceğim. Burada bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bizim ucube ile işimiz yok. Biz hem Çiğli’nin, hem İzmir’in, hem de bu ülkenin hakkını veriyoruz. Bizim ucubeler ile işimiz yok. Burada bir bayram var, buraya bir şölene gelir gibi geleceksiniz, konuşmasını bileceksiniz. Burada düğün var, ucubelerin ve ucubecilerin işi yok” şeklinde karşılık verdi.



“YAYA GEÇİDİ İÇİN TCDD İLE BİRLİKTE KARAR VERİLECEK”
Başkan Aziz Kocaoğlu törene katılan bazı vatandaşların İZBAN hattı tarafından kesilen Küçük Çiğli’ye yaya geçidi yapılması yönündeki taleplerini ise şöyle yanıtladı:
"Burada 3 tane alt geçidin projesi ve ihalesi yapıldı. Bunu sizler de biliyorsunuz. Sonra TCDD tehlike gördüğü için ihaleyi iptal ettik. Şimdi TCDD ile çözüm arayışlarımız devam ediyor. Buranın sahibi TCDD. Eğer projede anlaşıp, can ve mal güvenliğini sağlayıp, TCDD ile beraber, burada alt geçit yapabiliyorsak alt geçit; yapamıyorsak asansörlü üst geçit yapacağız."



Vatandaşların protesto gösterisi karşısında sinirlenen Başkan Kocaoğlu, göstericilerin birileri tarafından örgütlendiğini öne sürdü. Kocaoğlu, şöyle sitem etti: “Ben sana edepsiz demedim. Sen şovunu yap. Sen bunları nereden öğrendiysen, oraya git. Değerli Çiğlili hemşehrilerim, biz böyle üç tane kendini bilmezin, edepsizin tepkisi ile hizmetlerimizden vazgeçecek değiliz. Anlaşılmış ve görülmüştür ki, Çiğli’de bayram yapmak, şölen yapmak, burada örgütlenmiş üç beş insanca engellenmek isteniyor. Bu insanlar örgütleniyor, bu da ortada. Bunları kimin örgütlediğini ve aynı şekilde Harmandalı Çöp Tesisleri’nde kimin yangın çıkardığını ben biliyorum. Sizlere yazıklar olsun. Siz ne yaparsanız yapın, bu büyük tesis Çiğli’ye de İzmir’e de hayırlı olsun. Bu gösterileri yapanlara ise yazıklar olsun.” 
Yaşananlar üzerine konuşmasını yarıda bırakan Başkan Kocaoğlu, kurdele törenine geçerek katlı kavşağı hizmete açtı ve töreni erken bitirdi.
Editör: TE Bilişim