13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Konak Belediyesi’nin destekleriyle, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Borsa İstanbul ve CMS’nin program sponsorluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Polonya Başkonsolosluğu, Adam Mickiewicz Enstitüsü ile İzmir Polonya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlendiği 27. Uluslararası İzmir Festivali, bu akşam unutulmayacak bir konserle başlıyor.
New York Filarmoni Orkestrası, İzmir Konseri'nde, müzik direktörü ve daimi şefi Alan Gilbert yönetiminde, en iyi piyanistler arasında sayılan Emanuel Ax’a eşlik ediyor. New York Filarmoni’nin müzik direktörü Gilbert programa ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 
"New York Filarmoni turneleri, müzisyenlerin görkemi, ayrıntıyı ve tutkuyu performanslarına akıttıkları oldukça kapsamlı bir repertuvarı uzaklardaki izleyicilere sunuyor. Mayıs ayındaki Avrupa turnemiz New York’taki çalışmalarımızın merkezinde yer alan birçok fikri ve yaklaşımı yansıtıyor. Mozart’ı kusursuz bir zarafetle icra eden, konuk sanatçı programımızdan Emanuel Ax ile kurduğumuz ortaklık buna bir örnek sayılabilir."

Editör: TE Bilişim