İzmir Fransız Kültür Merkezi, bu yıl yineFransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı tarafından lanse edilen ve 70 ülkede 120 şehirde eş zamanlı düzenlenecek “Fikirler Gecesi” etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Günümüzle Yüz Yüze temasıyla düzenlenecek etkinliğin ilk gününde kitaplarıyla tüm dünyada satış rekorları kıran Kenizé Mourad okuyucularıyla buluşacak. Annesi Sultan V. Murad'ın torunu Selma Hanımsultan, babası ise Hindistan'da bir raca olan Kenizé Mourad, "Edebiyat ve Sürgün" konusunu işleyecek. Konferansın moderatörlüğünü ise Gazeteci Barçın Yinanç yapacak.

İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, İzmir kültür hayatının kendileri için her zaman önemli olduğunu belirterek "Fikirler Gecesi"nin de bu önemin kanıtı olduğunu söyledi. David “80 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve tüm dünyada 200’ü aşkın kültür kurumundan oluşan büyük bir ağın parçasıyız. Yıllardır kültür-sanat etkinlikleri, yerel kurumlar ve Türk üniversiteleri işbirliğinde sunduğumuz çeşitli hizmetlerle iki ülke ilişkilerinin zenginleşmesine katkıda bulunuyoruz. İzmir kültür hayatına dahil olarak düzenlediğimiz etkinliklerle her yaş ve ilgi alanına hitap ediyoruz. Fikirler Gecesi de bu anlayışla düzenleniyor ve eminiz yine büyük ilgi görecek" dedi.

İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi

İZ BIRAKACAK

2019 yılı kültür-sanat sezonunda İzmir Fransız Kültür Merkezi olarak zengin bir etkinlik programı hazırladıklarını söyleyen David, “31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde tüm dünyada 'Günümüzle Yüz Yüze' konusu etrafında gerçekleşecek olan Fikirler Gecesi etkinliğine üçüncü kez ev sahipliği yapacağız.

Önemli konukların ağırlanacağı bu etkinlik tüm dünyada olduğu gibi İzmir’de iz bırakacak. Fikir Gecesi’nin ilk gününde Yazar ve Gazeteci Kenizé Mourad dinleyicileriyle bir kültüre ait olma duygusu üzerine konuşacak" diye konuştu. Etkinliğin ikinci günü ise “Avrupa’da sol, neo-liberalizm ve popülist strateji” konulu konferans gerçekleştirilecek. Konferansın konukları Yazar ve Sosyolog Eric Fassin ile sokakta siyaset, toplumsal hareketler, siyasal aktivizm konularında çalışmalar yapan Prof. Dr. Ayşen Uysal olacak. İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, "İzmirlileri bizi ziyaret etmeye ve kültür etkinliklerimizi izlemeye davet ediyoruz” diye konuştu

Editör: TE Bilişim