Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
İzmir’in önde gelen isimlerini buluşturan törene Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Alsancak Devlet Hastanesi Başhekimi Aslan Savaşan, İl Genel Meclisi ve Konak Belediyesi Meclisi üyeleri, eski belediye başkanları, işadamları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı. Konak Belediyesi Halkoyunları Ekibi’nin gösterileriyle başlayan sokak açılışı şenlik gibi geçti. Işılay Saygın, dostlarıyla bir araya geldiği açılışta duygulu anlar yaşarken yükselen alkışlar da İzmirlilerin duyduğu mutluluğu ifade etti.


ANITI DİKİLECEK İNSAN

Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney açılış konuşmasında, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın bir vefa insanı olduğunu ve insanları yaşarken gündemde tuttuğunu vurguladı ve “Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Usta’ya Saygı etkinlikleriyle, parklara ve sokaklara anlamlı isimler vermesiyle, İzmirlilere sevgisi ile tam bir vefa insanı. Bir siyaset duayeni olan Işılay Saygın ise, bugüne kadar herkesin ablası, annesi, kardeşi oldu. Işılay Saygın’ın adı bu sokakta, Türkiye Cumhuriyeti gibi sonsuza dek yaşayacak.” dedi. Önemli bir devlet insanı, siyasetçi ve yönetici olarak İzmir’de ve Türkiye’de iz bırakan çalışmalara imza atan Işılay Saygın’a övgü dolu sözlerle hitap eden Başkan Tartan, sokak açılışında şöyle konuştu:“Sadece İzmir’e değil Türkiye’ye damga vuran bir isim olan Işılay Saygın’ın sevgi eli bu kentte herkese dokunmuştur. Benim de siyaset yaşamına katılmamda destek veren Işılay Saygın’ın sözlerinin, yaptıklarının her zaman takipçisi oldum. Bugüne dek yaptığı her şeyi sesiz sedasız, kendi beklentilerini düşünmeden yaptı. Aslında o anıtı dikilecek bir insan. Sevgi dolu yüreğiyle İzmir’e kattıkları için, ürettikleri için teşekkür ediyorum.”

BU SOKAK ANILARIMLA DOLU

Çocukluğunun, ilk gençlik zamanlarının geçtiği sokağa adının verilmesinden duyduğu mutluluğu İzmirlilerle paylaşan Işılay saygın duygularını şu sözlerle ifade etti:“Babam emekli olduktan sonra yerleştiğimiz bu sokak benim anılarımla dolu. Burası benim yaşamımın şekillendiği yer. Bugüne kadar adım pek çok yere verildi ama hiçbirinde burada yaşadığım duyguyu hissetmedim. Bana bu duyguları yaşatan Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum.”Sokak açılışında yaşam öyküsünü de anlatan Işılay Saygın “Bana ‘karıdan, kızdan başkan olur mu’ dediler; gece gündüz çalışıp onlara nasıl başkan olunduğunu gösterdik” diyerek açılışa gelenleri bir yandan güldürdü, bir yandan düşündürdü. Adının ve fotoğrafının olduğu soka tabelası da hem Işılay Saygın’ın hem de törene gelenlerin beğenisini topladı.

Editör: TE Bilişim