İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Fuar süresince kurulan iş bağlantıları, Türk tekstil sektörünü olduğu kadar kent ekonomisini de sevindirdi. Dört gün boyunca açık kalan fuarda, katılımcılar 59 ülke ile sektörel bağlantı kurma ve ihracat yapma imkanına kavuştu.59 ülkeden 902 yabancı alıcının geldiği fuarları 14 bin 955 profesyonel kişi ziyaret etti.
ABD, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan,Cezayir,Çin, Danimarka,Etiyopya,Fas, Filistin, Fransa, GüneyAfrika,Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda,Irak, İngiltere,İran,İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Libya,Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Mısır,Mozambik, Özbekistan, Polonya,Portekiz, Romanya, Rusya,Slovenya, Sudan,Suriye,Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna,Umman, Ürdün, Yemen ve Yunanistan.
YERLİ ZİYARETÇİLERİN ŞEHİRLERE GÖRE DAĞILIMI
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.
İZFAŞ tarafından heyetlerin konaklama, ulaşım ve mihmandarlık hizmetlerinin karşılandığı belirtildi. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde 13-16 Şubat 2012 tarihleri arasında Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Fransa, Hollanda, İran, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu ve Türkmenistan ülkelerine yönelik alım heyeti programı düzenlendi. IF Weedding Fashıon İzmir - 6.Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı fuarcılık sektörünün öncü kuruluşu İZFAŞ tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMHF-Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirildi.14'ü yabancı, 188 firmanın katıldığı IF Wedding Fashıon İzmir Fuarı'nda yurt içinden İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep ve Kütahya yurt dışından ABD, Almanya, Bulgaristan, İtalya, Lübnan ve Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri'nden firmalar yer aldı. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 4 holün yanı sıra Moda Tedarikçikleri Fuarı'na yönelik prefabrik ünite kurulan iki fuar, defile alanı ile birlikte toplam 26 bin 600 metrekare alan üzerinde düzenlendi. İZFAŞ tarafından IF Weedding Fashıon İzmir Fuarı ile eş zamanlı organize edilen MTF-Moda Tedarikçileri Fuarı'na 50 firma katıldı. Profesyonel ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği IF Wedding Fashıon İzmir Fuarı etkinlikleriyle de beğenildi. Gala defilesi ünlü modacı Özlem Süer tarafından yapıldı. Özlem Süer "A New Marvel" koleksiyonu ile İzmir'deki moda severlerle ilk kez buluştu.
Gelinlik Tasarım Yarışması'nın 2010'daki birincisi Fatma Palaoğlu'nun "Cennetten Sarkan İpler" özel performans defilesi organize edildi. Solo katılımcı firma defileleri ise fuar süresince ziyaretçilere moda şöleni yaşattı. Defilelere özel 1/C prefabrik ünitenin kurulduğu IF Wedding Fashıon İzmir Fuarı'nda en yeni gelinlik, damatlık ve abiye kreasyonları görücüye çıktı. Moda Tedarikçileri Fuarı'nda katılımcı firmalar tarafından fuara özel hazırlanan koleksiyonlar sergilendi. Fuarda kumaş seçenekleri,
aksesuar, konfeksiyon yan sanayi, konfeksiyon makinelerine yönelik ürünler yer aldı. Türkiye'nin dört bir yanından ve Berlin'den başvurular oldu. Başvuruların ikiye katlandığı "Kuğu Gölü" temasıyla düzenlenen 3. gelinlik yarışması, önemli bir başarıya imza attı. Yarışmada Havva Ağu birinci, Gizem Sarmış ikinci, Salih Balta üçüncü oldu. 444 başvuru arasından finale kalan 15 tasarım fuar süresince sergilendi.
3.Gelinlik Tasarım Yarışması İZFAŞ tarafından EGSD-Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin profesyonel danışmanlığı ve TMHF-Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'nun katkılarıyla organize edildi.
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür Mehmet Şakir Örs, şöyle konuştu: "Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarını yapıyoruz. İZFAŞ olarak İzmir'in fuarcılık sektöründe markalar yaratmaya devam ediyoruz, kentimiz fuarcılıkta MARBLE'dan sonra ikinci büyük bir marka daha kazandı. IF Wedding Fashıon İzmir kısa sürede büyük başarı yakaladı."
Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında bir buluşma platformu olarak görülen fuarın kısa sürede bu kadar büyüdüğünü ve dünya çapında tanınır olduğunu görmekle mutlu olduklarını anlatan Örs, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bizi çok memnun etti. Sektörün fuarımıza ilgisi ve desteği de bizi sevindiriyor. Katılımcı firmalar ve ziyaretçiler fuardan oldukça memnun ayrıldı. Yabancı alıcılar, ülkelerine önemli iş bağlantıları yaparak döndü. Bu yıl özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen talepler dikkat çekiciydi. Bu yıl IF Weedding Fashıon İzmir ile eş zamanlı olarak yeni bir fuara daha ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadık. Moda Tedarikçileri Fuarı ile ticari potansiyeli her geçen gün artan bir sektör grubu İzmir'de buluştu."
Editör: TE Bilişim