İZMİR İŞ DÜNYASI’NA “CAN” GELDİ

Protokol kapsamında İZİD üyeleri sağlık hizmetlerinden avantajlı olarak yararlanarak, ortak sosyal sorumluluk projeleri üretecekler.

İZİD merkezinde yapılan imza töreninde, Can Hastanesi ile yapılan işbirliğinin iki kurumun ortak çalışmaları için önemli bir zemin teşkil edeceğini ifade eden İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, “Protokol kapsamında üyelerimiz ve çalışanlarına avantajlar sağlamış olmaktan mutluyuz. İzmir’e yapılan yeni yatırımları destekliyoruz. Sağlık alanında konulan hedefler, İzmir için belirlediğimiz vizyon ile de uyuşuyor. İZİD olarak, Can Hastanesi ile müşterek sosyal sorumluluk projeleri yapmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Türkiye’nin ilk Özel Anne, Bebek ve Yenidoğan Dostu Hastanesi

İzmir’de tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşları (STK) ile işbirliği yapması gerektiğini belirten, Can Sağlık Grubu ve İzmir Özel Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Keskiner, “İZİD gibi etkin sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olarak, kaliteli sağlık hizmetlerine herkesin kolaylıkla ulaşmasını istiyoruz. İzmir Özel Can Hastanesi’nde diş tedavisi dahil 25 polikliniğimiz, yenidoğan ve erişkin yoğun bakımlarımız, ileri teknoloji ile donatılmış 6 ameliyathanemiz ve güçlü hekim kadromuz ile 7/24 İzmirlinin yanında.

Can Sağlık Grubu olarak kalitemizden ödün vermiyoruz. Salihli’de 18 yıldır bulunan Salihli Can Hastanesi Türkiye’nin ilk özel anne, bebek ve yenidoğan dostu hastane oldu. Aynı şekilde İzmir Özel Can Hastanesi olarak, da ilk sağlık turizmi belgesi alan hastaneyiz. Her iki hastanemizde de sosyal projelerimizle de STK’lar ile yaygın ve etkin çalışmalar yürütüyoruz. İzmir’i ulusal ve uluslararası alanlarda yukarılara taşımalıyız. Bu da güçlü işbirlikleriyle mümkün” dedi.

İzmir, Sağlık Turizminin Başkenti Olmalı

Sağlık konusunda büyük bir enerji ve sinerji yaratmak için geldiklerini de sözlerine ekleyen Keskiner konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “İzmir sağlık turizmi ile bir kimlik kazanabilir. Dünya da sağlık turizmine harcanan rakamlar trilyon dolarları buluyor.

Normal bir turist günlük beş ila on dolar harcarken sağlık turizmi için gelen turist yüz dolar harcıyor. Dünyada sağlık turizmi, çok kazandıran bir iş haline geldi. Türkiye ise henüz farkında değil. Sizler gibi girişimci iş dünyası bu konuda harekete geçebilir. İzmir, sağlık turizminde gerekli olan iklim, ulaşım, şehir yapısı gibi bir çok şeye İzmir zaten sahip. Doğrudan uçuşların sağlanması gelecek binlerce kişinin sorunsuz bir şekilde transfer edilmesi ile önemli bir avantaja sahip olan İzmir, sağlık turizminin başkenti olabilir. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve geliştirmek için farklı sektörlerin işbirliğine giderek güçlerini birleştirmesi gerekiyor.”

İzmir'de Ölümlü Kazaya Karışan Modacı Tutuklandı İzmir'de Ölümlü Kazaya Karışan Modacı Tutuklandı
Editör: TE Bilişim