Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hükümetin başlattığı okul sütü projesinin gelişme çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi açısından “desteklenmesi gereken bir proje” olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 7 yıldır sürdürdükleri okul sütü projesinde yeni model hazırlığı yaptıklarını açıklayarak, sınırlı ekonomik gelir düzeyine sahip ailelerin “0-6 yaş grubu okula başlamayan çocukları için” evlerine süt dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Hükümetin başlattığı proje ile okul çağındaki çocuklara süt dağıtılacağının altını çizen Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak “mükerrer” bir şekilde okullara süt dağıtamayacaklarını belirterek, projenin kapsamında yapacakları değişikliği ana hatlarıyla anlattı. Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Şimdi hükümet okullara süt dağıtmaya başlayınca, bizim aynı okullara süt dağıtma gibi mükerrer bir işi yapmamıza gerek kalmadı. O nedenle yeni bir çalışma yapıyoruz. Yine sınırlı gelir düzeyi olan semtlerimizdeki vatandaşlarımızın yeni doğan yani sıfır yaşından okula başlayıncaya, yani 5 yaşını bitirip altı yaşından gün alıncaya kadar olan çocuklarına süt dağıtacağız. Hükümetin aldığı 6 yaş ve yukarısını biz sıfır yaş ve altı yaşa kadar oturtarak projemizi sağlıklı bir şekilde hem Tire Süt Kooperatifimizi ve oradaki 3 bin civarındaki süt üreticisini desteklemek hem de çocuklarımızı beslemek anlamındaki sosyal projemizi bu şekilde götürmek için böyle bir çalışma başlattık. Sanıyorum önümüzdeki dönemde projenin kapsamını ve oturduğu zemini kamuoyuyla paylaşırız.”

SÜTE SİYASET KARIŞTIRMAZSAK
Basın mensuplarının, Hükümet’in okul sütü projesinde yaşadığı sorunlarla ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu, mutlaka desteklenmesi gereken bir proje. İlk gün ya da önümüzdeki günlerde dağıtımda sıkıntılar, hastalıklar olabilir. Bunlar tedavi edilecek, aksaklıklar giderilecektir. Çocuklarımıza süt vermeye devam etmek, benim de tüm samimiyetle ve içtenlikle zaten yaptığım, hükümetin de yapmasından son derece hoşnut olduğum bir proje. Herkesin bu projenin yaşama geçmesi için olumlu yaklaşım içersinde olması gerekir. Çünkü sonunda büyüme çağındaki çocuklarımız günde 200 mililitre süt içecek. Ben böyle değerlendiriyorum. Projenin desteklenmesinden yanayım. Ve süte siyaset karıştırmazsak, ülkemiz, çocuklarımız ve ülkenin geleceği için çok yararlı olur diye düşünüyorum. Samimi duygularım budur.”

Editör: TE Bilişim