Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İzmir'de 15 yaşında bir erkek çocuğunun 300 kişinin tecavüze uğradığı iddialara yönelik, "Konuyu hem hukuken takip ediyoruz, Çocuk Koruma Kanunu'na göre yapılması gerekenler var, hem de rehabilitasyon aşamasının takibini yapıyoruz. Burada iki aşamanın geldiği noktayı kurumlarımızla konuşarak sonuçlandıracağız" dedi.
Bakan Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile kadınlar, engelliler, gaziler, şehit yakınlarına ve sosyal yardımlara yönelik girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının arttırılmasını ilişkin işbirliği protokolünü imzaladı. İmza törenin ardından bir gazetecinin, "İzmir'de 15 yaşında bir çocuğun 300 kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla ilgili Bakanlığınızın bir görüşmesi oldu mu?" sorusuna Şahin, "Konuyu hem hukuken takip ediyoruz, Çocuk Koruma Kanunu'na göre
yapılması gerekenler var, hem de rehabilitasyon aşamasının takibini yapıyoruz. Burada iki aşamanın geldiği noktayı kurumlarımızla konuşarak sonuçlandıracağız" cevabını verdi. Bakan Şahin, çocuklarla ilgili başlattıkları önemli bir çalışma olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti. "Özellikle Adalet Bakanımızla geçen hafta yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bizim Bilim Kurulu'nda, çocuk haklarının gelişmesi, çocuk istismarını önlemek, çocuk istismarcılarına karşı tedbirler almak, çocuklarını koruyamıyorsa o anne babayla ilgili gerekli tedbirleri almak durumundayız. Biz her zaman çocuğun yanında olacak, Çocuk Koruma Kanunu'nu güçlendirecek şekilde çalışmalarımızı takip ediyoruz ve çalışma tamamlanınca hukuki yönden birçok sorunu çözecek yasal altyapıyı da güçlendirmiş olacağı."
Editör: TE Bilişim