Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında İzmir’de 6.’sı düzenlenen Karton Tekneler Yarışması bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. 17 odanın katıldığı yarışmada, üyeler öğle saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda gemi yapımları için ter döktü. Hummalı çalışmaların sona ermesinin ardından oda üyeleri, Karşıyaka Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Konak Pier’e alkışlar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından start verilmesi ile karton gemiler denize indirildi.
Gezi Parkı eylemlerine göndermede bulunulan yarışmada bazı yarışmacılar TOMA’ları, gemilerine Deniz Olaylarına Müdahale Aracı (DOMA) olarak uyarladı, kimileri de gemisine ‘Gezi Teknesi’ ismini verdiği gözlemlendi. Yeşilin ve doğanın önemini kostümlerine de taşıyan gençler zekaları ile de yarışmada boy gösterdi.

DERECEYE GİRENLER
Eğlencenin ve coşkunun hakim olduğu yarışmada birincilik ipini Gemi Mühendisleri Odası ‘Gezi Teknesi’ göğüsledi. Yarışmada Şehir Plancıları Odası ikinci, Ziraat Mühendisleri Odası ise üçüncülük elde etti. En İyi Kostüm Tasarımı dalında ödülünü Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile Maden Mühendisleri odası paylaştı. Titanic Özel Ödülü ise, Çevre Mühendisleri Odası’nın oldu.



Editör: TE Bilişim