İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Geceye dernek üyelerinin yanısıra çok sayıda seçkin konuk katıldı. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Novi Pazar Belediye Başkan yardımcısı Faruk Suljevic, Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Almira Suljevic, Novi Pazar TV. Genel Yayın Yönetmeni Denis Mavriç, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak ve bir çok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Bosna Sancak Derneği'nin İzmir'deki önemine değinen Dernek Başkanı Abdullah Gül, ''İzmir'de Boşnak kültürünün yaşatılması, üyeler arasındaki birlik ve dayanışmanın sağlanması için böyle bir gece düzenledik. Bu özel gecemize gösterilen yoğun ilgi bizleri mutlu etti. Özellikle Novi Pazar'dan gelen folklor grubumuz ve yetkilileri konuk etmekten onur duyduk. Ata topraklarında yaptığımız projelerde bize destek veren Novi Pazar Belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Sırbistan Sancak Bölgesi'nde yaşayanlarla ilişkileri artıracaklarının altını çizen Bosna Sancak Dernek Başkanı Gül, ''Novi Pazar'da 120 bin, Sancak'ta ise toplam 250 bin Boşnak yaşıyor. Onları hiç bir zaman unutmayacağız ve yalnız bırakmayacağız. Türksat Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle birlikte artık Novi Pazar Televizyonu'nu başta İzmir olmak üzere Türkiye'de izleyeceğiz. Oradaki hemşehrilerimizle olan bağlarımızı artıracağız'' dedi.
Gecede sahne alan Novi Pazar Folklor Grubu üyeleri yaptıkları şovla geceye renk kattı. Boşnak ezgileriyle konuklardan büyük alkış alan Liljan Orkestrası, davetlilere unutumaz bir müzik ziyafeti sundu.



Editör: TE Bilişim