Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Türkiye'de ilk kez İzmir'de gerçekleştirilecek projeyle ildeki tüm öğrencilere ulaşacaklarını ifade eden İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir'in tüm Türkiye'ye örnek bir proje gerçekleştireceğini söyledi. Çocukların bilişim teknolojilerinin zararlarından korunması için bilgisayardan uzaklaştırılmaması gerektiğini söyleyen Kıraç, "İnternet kafelere giden gençlerimizin velileri bu kafelerin ortamını gidip görmelidir" dedi. Bilişim teknolojilerinin geliştiği bir ortamda suç oranlarının da artığını ifade eden Kıraç, "Artık banka soymak için para kasasını delmeye gerek yok. Biz bu proje ile İzmir'deki 700 bin öğrencimize tek tek ulaşıp, bu eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. Tabii ki bu eğitim tek öğrenci ile bitmiyor. Öğretmenlerin de, velilerin de bu çalışmaya katkı sağlaması ve çocuklarının bilgisayarla geçirdiği vakitleri bulundurdukları ortama kaydırmaları da önemlidir. Odasında tek başına internete giren çocuğumuz, salonda ailesinin yanında bilgisayar çalışmasını gerçekleştirebilir" dedi.
Fatih Projesi'nin önemine de değinen Vali Kıraç, "Başbakanımızın liderliği ile başlatılan 'Eğitimde Fatih Projesi' kapsamında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kullanımına sunulan akıllı tahta ve tabletler ile internet kullanımı da yaygınlaştırılmaya başlamıştır" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Vali Kıraç, İl Emniyet Müdürü Bilkay ve İl Milli Eğitim Müdürü Bardakçı protokolü imzaladı. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Vali Kıraç, protokolün birer örneğini de İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'ya teslim etti.
Proje ile internet teknolojisinin özellikle genç nesil üzerinde doğru kullanımını teşvik ederek, muhtemel zararları konusunda uyarıcılık görevinin yerine getirilmesi ve öğretmen, öğrenci ve velilerde bu alanda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.


Editör: TE Bilişim