Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Bir süredir soğuk havanın etkisi altındaki İzmir, mevsimin ilk karı ile bugün saat 16.30 sıralarında tanıştı. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kentin yüksek mevkilerine önce sulu kar, ardından da kar yağışı başladı. Kar yağışından en çok etkilenen mevki ise her zaman olduğu gibi İzmir ile Manisa'yı birbirine bağlayan karayolunun Sabuncubeli mevkii oldu. Aniden bastıran kar nedeniyle yoldan geçmekte olan sürücüler güçlükle ilerleyebildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik ekipleriyle Karayolları ekipleri, bölgede önlemlerini artırdı. Karayolları ekipleri, hemen tuzlama işlemine başlarken, trafik ekipleri de sürücüleri sık sık uyararak, dikkatli seyretmelerini istedi. Bu arada, ekiplerin araçlarda zincir olup olmadığını kontrol ettikleri de görüldü.
SÜRÜCÜLER KAR BAYRAMI YAPTI
Yolları Sabuncubeli'ne düşen sürücüler, kar yağışını görünce, araçlarını yol kenarına çekerek, inip kartopu oynadılar. Çok sayıda sürücünün benzer sevinci yaşadığı görülürken, trafik ekipleri ise sürücüleri uyararak fazla yoğunluk olmaması için yollarına devam etmelerini istedi.


SABUNCUBELİ'NDE ISI -2 DERECE
İzmir'de hava sıcaklığı 3 dereceye kadar inerken, Sabuncubeli'nde kar nedeniyle -2'ye düştü. Yoğun kar dolayısıyla görüş mesafesi de düşerken, sürücülerin dikkatli seyretmeleri isteniyor. Bölge trafik ekipleri, Sabuncubeli güzergahını kullanan kamyon ve ağır vasıtaların da dikkatli seyretmelerini istiyor. Hava sıcaklığının akşam saatleri ve gece yarısı iyice düşebileceği ve Sabuncubeli'ne yoğun kar yağışının sürmesi durumunda İzmir-Manisa-İstanbul karayolunun kapanabileceği ifade ediliyor.
Öte yandan, İzmir'in yüksek bölgelerinden Buca'da da kar yağışı etkisini gösterdi. Buca'nın sırtları yer yer kar tutarken, Karşıyaka'nın Yamanlar ve Balçova ile Gaziemir'in sırtlarında yer alan Çatalkaya'nın da kar yağışından etkilenebileceği belirtiliyor. Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kar yağışını göz önünde bulundurarak, önlemlerini artırdı. Kentin tepelerdeki yerleşim birimlerine ulaşımı sağlayan yollardaki yokuşlarda tuzlama çalışmaları yapılacak. Büyükşehir ekipleri gece sabaha kadar teyakkuz halinde olacak.



Editör: TE Bilişim