Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Basın İlan Kurumu İzmir Medyası İstişare toplantısı İzmir'de bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Kurul üyelerinden Mustafa Arslan, Celal Göle, Alaeddin Kaya, Saim Parlak, Yusuf Karakoç katıldı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ilk defa istişare toplantısının İstanbul dışında bir yerde yapıldığını bununda İzmir olduğunu belirtti. İzmir'in Expo adaylığına değinen Atalay, "İzmir Unıversıde organizasyonunu yaptıktan sonra inanıyorum ki Expo'yu en büyük rakibimiz Rusya'dan da iyi yapabilir" dedi.

İzmir medyasının sorunlarını dinlemek için geldiklerini belirten Atalay, şöyle konuştu: "İzmir'in şehri ayağa kaldıran duyarlı bir basını var. Adalet Bakanlığı ilanları için çalışma yapılıyor. Bizim yaptığımız çalışmaların desteklenmesidir. Expo'nun bir parçası olmanız gerekiyor. İzmir Unıversıde'ı başarı ile yürüttükten sonra Türkiye büyük organizasyonlar aldı."

İzmirli gazetecilere ev müjdesini veren Atalay, şunları söyledi: "Gerekli talimatları vererek, uygun koşullar gözetilerek, biz gazetecilerin en iyi şartlarda çalışabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Gazetecilerin özlük hakları ile birlikte ihtiyaç sahipleriyle görüşerek İzmir'de ev sahibi olmayan gazetecileri ev sahibi yağacağız. Bunun için gerekli çalışmaları başlatacağız"

Atalay; "Eksikleri gidererek çalışırsak hem kamu ilanlarına ihtiyaç duyulduğu için ilan alırız hem de yetkin bir şekilde pastanın büyümesini sağlarız. Sosyal medyanın varlığını kabul ederek, internet ortamında yayınlanırsa,1/10 oranında ücret ödüyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın idaresindeki tüm kurumların müthiş bir uyum içinde çalıştıklarını anlatan Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Bülent Arınç'ın liderliğinde dört dörtlük uyumlu bir ekibimiz var. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürümüz, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Genel Müdürümüz, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürümüz el ele kol kola çalışıyoruz. Hakikaten birbirini seven yardımlaşan bir ekibiz. Ancak, bu kadar samimi olunur. Hem Bülent Arınç'ın liderliğinde olması
hemde kendi aramızdaki samimiyetle bende inanıyorum ki, sorunlarımızı çözmek için daha fazla daha hızlı mesafe alırız. Birimizin eksik bıraktığını diğerimiz takviye ediyor. Bütün bu kurumlar aslında Bülent Arınç'ın altında birleşti. Kendimizi yenilemeliyiz. İnternet Portalı oluşturmaya çalışıyoruz. Çağa ayak uydurmaya çalışıyoruz."

EN ÇOK TIKLANAN PORTAL OLACAĞIZ
Kamu ilanlarını alıp pazarlayan illegal sitelerin kapatılmasını istediklerini belirten Atalay; sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz sitemizde yayınlamadığımız için onlar yayınlıyordu. Bu bizim eksikliğimizden kaynaklandı. Artık bu işi biz yapacağız. Genel Müdürlük olarak önümüze getirecekler. En çok tıklanan portal olacağız."

Editör: TE Bilişim