İzmir’de nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) hastalığı tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’nın annesi Eylem Şen Yazıcı, uygun donörün bulunması için 2.5 ay kaldığını belirterek “Ertelemeyin donör olun” dedi. Yazıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Canım kızım Öykü Arin’e Kasım ayında JMML tanısı koyuldu. İyileşmesi için ilik nakli olması gerekiyor ve uygun donör bulmak için önümüzde sadece 2,5 ay kaldı. Yurt içinde ve yurt dışında kök hücre bağışı için kampanya başlattık. Yurt içinde en yakın Kızılay Kök Hücre Bağış noktasına giderek donör olabilirsiniz. Daha da iyisini yapmak isterseniz iş yerinizde, mahallenizde, sitenizde, üyesi olduğunuz sendika, sivil toplum örgütü veya herhangi bir topluluk içinde çalışmasını yaparak toplu bağış organizasyonu için Kızılay’ı bulunduğunuz noktaya davet edebilirsiniz. 70 kişiye ulaştığınız takdirde mutlaka gelirler.
Yurt dışında her ülkenin farklı farklı prosedürü var. Konu hakkında bilgi almak, donör olmak ve yurt dışında kampanyanın yaygınlaşması için destek atmak üzere aşağıdaki afişte bulunan mail adreslerine mail atabilirsiniz.


Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için web sitesi, FaceBook, Instagram, Twitter ve mail adresleri üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

https://www.oykuarineumutol.com

https://www.facebook.com/oykuarineumutol/

Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması

https://twitter.com/oykuarineumutol

https://www.instagram.com/oykuyeumutol/

[email protected]

Uygun Donör Henüz Bulunamadı! İlik nakli için sadece 2,5 ay zamanımız var. Ertelemeyin donör olun! Öykü Arin ya da başka bir lösemi hastasına uygun donör olma şansınız olursa hayat kurtarın! Ve Asla ama Asla ama Asla Vazgeçmeyin!” (DUVAR)

Editör: TE Bilişim