İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye’nin en büyük çamur çürütme ve kurutma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Çiğli’de gerçekleşen açılışa; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, parti belediye başkan aday adayları ile mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.



CHP Lideri Kılıçdaroğlu açılış alanına, ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile iştirak etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi de beğeni topladı.


Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, "İzmir’de olmaktan, sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Türkiye’nin aydınlık yüzü İzmir... Sanayi kenti, çevre kenti, kültür kenti İzmir... Sadece Türkiye’nin değil Akdeniz’in incisi İzmir... Sizlerle beraber olmaktan gurur ve onur duyuyorum" dedi.



"KOKUNUN BÜYÜĞÜ ANKARA'DAN GELİYOR"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Devletin yaptığı yatırımlardan kat kat fazlasını İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Ankara ve İstanbul, büyükşehir belediyeleri metro yapamadılar, ‘biz yapamıyoruz.

Boyumuzu aşıyor’ dediler ama İzmir ‘yapacağım’ dedi. Çevre çok önemli. İzmirliler güzel şehirde yaşasın istiyor Kocaoğlu. Büyük yatırımlar yapıyor, gelir elde ediyor.

Çiğli Belediye Başkanımız da kısa konuşmasında 'siyasetteki kokuyu da gidereceğiz' dedi. İzmir güzel kokuyor. Kokunun büyüğü Ankara’dan geliyor. Ankara’ya giderseniz burnunuzu tıkarsınız” dedi.


“DARBE VARSA GEL YANIMA”

17 Aralık operasyonu sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında Başbakan Erdoğan ve kabine bakanlarının ‘Darbe planı’ söylemlerine değinen Kılıçdaroğlu, “17 Aralık’tan sonra 50 kere soru sordum bir tek soruya yanıt alamadım.

Yine sormaya devam edeceğim. Dünyanın en basit sorusunu soracağım; 'ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar bir bankanın genel müdürünün evinde ne işi var?' 'Bize darbe yapıldı' diyor. Size darbe yaptılarsa gel yanıma beraber karşı çıkacağız. Ama sen önce 4,5 milyon doların hesabını ver” şeklinde konuştu.




İzmir’in Urla ilçesinde Başbakan Erdoğan'ın yakınlarına ait olduğu iddia edilen birinci derecede sit alanındaki villalara ilişkin de değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Çünkü halkın iradesi karşısında hiçbir şey duramaz. Sizin bir valiniz vardı.

Biz konuşacağız, kulaklarını istediği kadar tıkasın, her şeyi anlatacağım. Urla, bir koyda. Erdoğan'ın yakınları villa yapmak istiyorlar sit alanı. Buraya villa yapılmaz deniliyor. Vali yıkmak istiyor. Valiyi satan adama hiçbir ülkede başbakan denmez. Ona 'valiyi pazarlayan adam' denir.”


“MUHALEFETE TAHAMMÜL YOK”

Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon kanalını arayarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmalarının alt yazı olarak geçmesinin kaldırılmasını istediği yöndeki ses kayıtlarının ortaya çıkmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Dün internet sitelerinde Fas’tan telefon ediyor 'aman diyor bu sözler neden TV kanalında yer alıyor?' Muhalefete tahammül edemiyor.

Ayın 30’unda hep beraber sandığa gideceğiz kul hakkı yiyenden hesap soracağız. Temiz siyasetin yolunu açmak için, kadın erkek eşitliliği için oyumuzu kullanacağız.

Hep beraber 30 Ağustos’ta hep beraber çalışacağız, uğraşacağız, mücadele edeceğiz. 30 Mart bizim demokrasi tarihimiz için önemli bir tarihtir. 30 Mart'ta çocukların geleceğini, demokrasimizin, halkın güvencesi altında kanıtlama imkanına kavuşmuş olacağız.

Bu nedenle hepimize düşen görev var. Bana düşen görevi kendimce yapmaya çalışıyorum. Kadınlar, erkekler, hep beraber birlikte yapacağız.”

Kılıçdaroğlu, son olarak yaklaşan yerel seçimlerde İzmir’den yüksek oy beklediklerini söyleyerek, “Sesinizi Türkiye ve tüm dünya duyacak” diye konuştu.

“DÜRÜST, AHLAKLI İNSANLARA OYUNUZU VERİN”

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, gençlere yaşanabilir bir hayat, temiz su, doğa, toprak için hizmetler yaptıklarını belirtti.




İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yerel kalkınmayı gerçekleştirmek için çalışma yaptıklarını dile getiren Kocaoğlu, "Hedefimiz sürdürülebilir bir çevre değil; zaten sürdüremiyoruz kirlettik, amacımız bu çevre yatırımları ile geri kazanmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin 11 yılda yaptıklarının, 5 milyar 300 milyon yatırıma karşılık, 6 milyar 138 milyon TL yatırım yapmıştır. Onlar bir iş yaptılar biz üç iş yaptık.

Dolayısıyla İzmirliler kazanmıştır. Önümüzde seçim var. Kime oy verirseniz verin, bana vermeyin, başkasına verin. Bir tek ölçünüz olsun; namuslu insanlara, şerefli insanlara, haysiyetli insanlara, dürüst, ahlaklı insanlara oyunuzu verin. Ki ülke kalkınsın, cumhuriyetin kazanımları ham yapılmasın" ifadelerini kullandı.



HEM GÜBRE HEM DE EK YAKIT

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve parti milletvekilleriyle birlikte arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltacak ve yüzde 92 oranında kurutacak “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

2012 Mayıs ayında Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında 30 bin metrekarelik alanda temeli atılan ve 61.5 milyon liralık maliyetiyle İzmir’deki çevre yatırımları arasında önemli bir yeri olan ‘Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’ devreye girdi.

Günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltarak 200 tona düşürecek olan tesiste yüzde 92 oranında katı madde içeriğine ulaşan kurutulmuş çamur, hem tarım ve kentsel yeşil alanlarda hem de ek yakıt olarak sanayide kullanılabilecek. Tesisten çıkan A sınıfı biyokatı özelliğine sahip çamurların gübre ve toprak iyileştiricisi olarak tarımsal alanlarda, orman alanlarında, kömür ve maden yatakları ile park, bahçe ve rekreasyon alanları gibi açık alanlarda değerlendirilebilecek. Tesis; çamur çürütme tankları, çamur depolama tankları, çamur haznesi, basınçlandırma ünitesi, gaz yakma ünitesi ve biyogaz toplama tanklarından oluşuyor.

Editör: TE Bilişim