Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İZTO Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, iki dost ve kardeş ülke olarak dostluğun sonsuza kadar gitmesini istediklerinin altını çizerek, “Bu dostluğumuzu ticaret ile canlandırmalıyız. Şu an 277 milyon dolar seviyesinde olan ticari hacmimizi milyar doların üzerine çıkarmalıyız. Dostluğumuzu ticaret ve yatırımla taçlandırmalıyız” diye konuştu.

İzmir’in EXPO 2020’ye aday olduğunu hatırlatan Kazançoğlu, bu süreçte Kosova gibi ticari ve kültürel bağların güçlü olduğu ülkelerin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Kazançoğlu, Kosova’dan bir an önce Uluslararası Sergiler Bürosu’na üye olup, bu yarışta İzmir’e destek vermesini istedi.

İZTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı Tokuş iki halk arasında her zaman dostluk olduğunu ve kültürel bağlar bulunduğunu söyledi. Ticari ilişkilerin de artmasını dileyen Tokuş, İzmir’den Kosova’ya 2 milyon dolarlık ihracatın yeterli olmadığını vurguladı. Tokuş, gelecek yıl İzmir’de uluslararası nitelikte bir iş kadınları platformu düzenleyeceklerini belirterek, Kosovalı kadınları toplantıya davet etti.


Editör: TE Bilişim