İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
1998 yılındaki kar yağışının ardından bu yıl da kar yağışının yoğun olduğu belirtildi. Şubat başından beri bölgede etkisini gösteren soğuk hava akımı ile birlikte kar yağışı eksilmeyen Bozdağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı iki metrenin üstüne çıktı. Bozdağ Kayak Merkezi İşletme Müdürü Mesut Durgun, bu yıl yoğunluğun son yıllarda görülen en yoğun günler olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu yıl kar yağışı Bozdağ Kayak Merkezi'ne olan ilgiyi daha da artırdı. Merkezin tanıtım ve reklam faaliyetine de ihtiyacı yok. Kar yağışını duyan Egeliler, hafta sonunu Bozdağ'da alıyor. Kar yağdığında Egelilerin kayak merkezlerine ulaşmak için yüzlerce kilometrelik yolu aşarak Uludağ gibi uzak kayak merkezlerine gitmelerine gerek kalmadı. Bozdağ, İstanbul'dan, hatta yurt dışından gelen yabancı turistlerimizin bile ilgi odağı haline geldi. Bunda en büyük etken profesyoneller için 3,5 kilometre uzunluğundaki zirveden otele inen siyah pistin kaliteli olmasıdır."



Kış tatilini Bozdağ'da geçiren kayak tutkunlarının gündüz saatleri dışında gece de kayak yapma imkanına sahip olduğunu belirten Mesut Durgun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayak merkezimizde pistlerin alt kesimlerinin geceleri aydınlatılarak, kayak tutkunlarının hizmetine sunduk. Karın ve kışın keyfini çıkarmak isteyen herkesin en iyi şekilde vakit geçirmesini sağlamak için hem gündüz hem de gece kayak yapma imkanı bulunuyor. 3,5 kilometrelik pistimizin yanı sıra diğer iki pistten birisi bin 650 metre, diğeri de 950 metre uzunluğunda. Gelen talepler doğrultusunda merkezde bu sezon yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir kızak pisti oluşturduk. Kayak dersleri de veriyoruz. Her türlü kayak, snowboard ve çocuklar için kızak malzemelerimiz bulunuyor."
Bozdağ Kayak Merkezi'nin, özellikle İzmir merkez ile Kuşadası, Marmaris, Bodrum, Çeşme gibi çevre kıyı ilçelerinden yoğun talep gördüğünü belirten Durgun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Egeli kayak severlerimiz artık Bozdağ Kayak Merkezi'ne alıştı. Kış aylarının başlamasıyla talepleri almaya başlıyoruz. Ege Bölgesi'nin her noktasından misafirleri ağırlıyoruz. Önceki yıllarda Yunanistan ve adalardan kayak için gelen turistlerimiz vardı. Bu yıl yine Yunan misafirlerimiz oldu. Hafta sonları otelimiz çok yoğun. Mart ayının 3. haftasına kadar rezervasyon alıyoruz."



Editör: TE Bilişim