İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
 Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde görevli Serpil Erfındık (38), işsiz olduğu öğrenilen boşandığı eşi V.A. tarafından koruma kararının bittiği gün çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldü.

2 yaşında E.B.A. isminde erkek çocuğunun gözleri önünde öldürülen Erfındık’ın İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi'nin savcılığa yeniden suç duyurusunda bulunduğu, tekrar koruma alınması yönündeki işlemlerin de bugün başlayacağı belirlendi.


DEÜ’nün Alsancak semtinde bulunan Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısına Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Erfındık’ın meslektaşları katıldı. Duygulu anların yaşandığı toplantıda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, acının kendi evlerine de düştüğünü belirterek, şiddete karşı tedbir alınması çağrısı yaptı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Abbas Türnüklü ise Serpil Erfındık'ın eski eşi tarafından tehdit edilmesi üzerine ailesinin okulunu değiştirmesi yönündeki önerisini, öğrencilerini bırakmamak için reddettiğini söyledi. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü, "Şiddet artık hız kesmiyor.

Artık gelişmiş bir kent olan İzmir'de, bir üniversitede görevli, iki dil bilen, akademik araştırmalar yapan bir kadını da buluyor. Biz arkadaşımızı kaybettik. Bu şiddet sarmalının son bulması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

DEÜ Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAUM) Müdürü Prof. Dr. Tülay Özüerman ise, "Duyarlılık yaratmak, toplumun dikkatini çekmek için gösterdiğimiz çabaların yeterli olmadığını, konunun sosyal, ekonomik, hukuki ve özellikle de kültürel boyutu olduğunu vurguluyorduk. Bu kez şiddet bizi de vurdu.

Öğretim elemanı arkadaşımızı kaybettik.” diye konuştu. Adeta bir cinsiyet kıyımı yaşandığını ve devletin tüm katmanlarının biran önce üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Özüerman, “Devletten koruma isteyip korunamamış olduğunu, korunma talebinde bulunduğunda korunmayı gerektirecek durum istendiğini öğrendik.

Bu vahim hata daha kaç Serpil'i aramızdan alıp götürecek. Türkiye'de her gün en az 5 kadın cinayetle yaşamını yitiriyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim