Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
Yeni uygulamaya göre, daha önce numaralandırılan duraklara “QR Kod” yerleştirildi. QR Kodu akıllı telefonlarına okutan vatandaşların, duraktan geçen otobüs hatlarını ve kaç durak uzakta olduğunu anında telefonlarının ekranından görebildiği açıklandı. 
“OTOBÜS NE ZAMAN GELECEK” SORUSU TARİH OLDU
Mobil teknoloji sayesinde tüm durakları akıllı durağa dönüştüren sistem, sadece akıllı telefonlar değil bilgisayarlardan da vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Yeni uygulamada vatandaşlar, binmek istedikleri otobüsün kaç durak uzakta olduğunu evlerinden çıkmadan bilgisayarlarından da öğrenebiliyor.

KENTKART BAKİYENİZİ İNTERNETTEN ÖĞRENİN
Yeni sistemle birlikte hayata geçirilen diğer bir yenilik ise Kentkart bakiyelerinin internetten öğrenilebilecek olması. www.eshot.gov.tr adresindeki “Bakiye Sorgulama” başlığına tıklandığında ve çıkan ekrana Kent-kart numarası girildiğinde, kart içindeki bakiye öğrenilebiliyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Duraklara yerleştirilen QR kodlar akıllı telefon ve tabletlere okutulduğunda, durakla ilgili bilgiler ile duraktan geçen otobüs hattı numaraları listeleniyor. Hat numaralarının karşısında 15 saniyelik güncellemelerle otobüsün kaç durak uzakta olduğu belirtiliyor. Aynı şekilde açılan sayfada hat numarası girilerek otobüsün hangi duraklardan geçtiği ve ne kadar uzakta olduğu görülebiliyor. Yine aynı sayfada durak numarası girildiğinde, o duraktan geçen otobüs hatları listeleniyor.
Yeni uygulama sadece mobil cihazlarda değil, bilgisayar yardımıyla da aynı bilgilere ulaşılma imkanı sunuyor. www.eshot.gov.tr adresinde “Yolcu Bilgilendirme” başlığı tıklanarak sorgulama ekranına ulaşılıyor. Burada hat numarasının ardından binilmek istenen durak seçilerek otobüsün kaç durak uzakta olduğu öğreniliyor. Sistem aynı zamanda duraktan geçen otobüs hatlarına da ulaşma imkanı sunuyor.
Editör: TE Bilişim