Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
İki yıldır Dünya Sanat Günü olarak kutlanan Leonardo Da Vinci’nin doğum gününde sanatseverler Reyhan Abacıoğlu Resim Sergisi açılışında bir araya geldi. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ressam Reyhan Abacıoğlu, CHP eski milletvekili Erdal Kesebir, seramik ve cam sanatçısı Bingül Başarır, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.
Kalabalık sergi açılışında Reyhan Abacıoğlu yaşadığı heyecan ve mutluluğu dostları ve öğrencileriyle paylaştı. Güzel sergileri İzmirlilerle buluşturduğu için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür eden sanatçı, “Sergimin Dünya Sanat Günü’nde açılması bugünü benim için daha da anlamlı kıldı. Sergiye katılan herkese teşekkür ediyorum, beni onurlandırdınız” dedi. Dünyayı ayağa kaldıran ve ileriye taşıyan en önemli gücün sanat olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, toplumların bunu ayırt etmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Tartan, sanatçıyı kutlayarak serginin önemini şu sözlerle anlattı: "Reyhan Hanım’ın eserleri, durup düşünebildiğiniz yapıtlar. Resmin sadece önünden geçilen değil bir parça durup düşünülen yapıt olmasını tercih ediyorum. Çünkü ne kadar çok düşünceye olumlu gücümüzü yüklersek toplum olarak o kadar kazanırız. Konak Belediyesi olarak 365 günde bin kültür ve sanat etkinliği yaparak Türkiye’de rekortmeniz. Bununla her zaman onur duyuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim