Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Sakız Adası’ndaki 7 farklı okuldan gelen 11 - 16 yaş arasındaki 100 öğrenci ile öğretmenleri, İzmir Ticaret Odası tarafından İzmir’de ağırlandı.Aynı yaş grubundaki Türk öğrenciler tarafından Çeşme Limanı’nda karşılanan Yunanlı öğrenciler, İzmir turu kapsamında ilk olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi ve ardından Konak Meydanı’na gitti. Daha sonra İzmir Ticaret Odası’na gelen öğrenciler, burada İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Metin Akdurak tarafından karşılandı.

Gündoğdu Meydanı’na kadar kordonda yürüyen öğrencilerin İzmir’deki son durağı ise Sasalı Doğal Yaşam Parkı oldu. Sakızlı öğrencilerle İzmir Ticaret Odası’nda bir araya gelen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 14 Nisan’da Sakız’da bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını hatırlatarak, “Bu anlaşmanın ilk somut adımı olarak Sakızlı öğrencileri kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı şekilde, Türk çocukları da Sakız’a gidecekler.

Çocuklarımız, birbirlerinin ülkelerini tanıyacaklar. Gelecekteki işbirliklerini, çocuklarımızın dostluğuyla daha sağlam temellere oturtacağız. Artık Ege denizinde savaş uçakları uçmayacak, sadece martıların sesini duyacağız. Çocuklarımızın birlikteliğini göreceğiz” dedi.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ise, organizasyona destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu ilişkilerin iki ülke arasında dostluk ve işbirliğini geliştireceğini düşünüyoruz. Bu tür projelere her zaman destek olmaya hazırız” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası’na Sakızlı öğrencilere ev sahipliği yaptığı için teşekkür eden Sakız Belediyesi Eğitim Sorumlusu Nikos Niktas, “Bugün, gelecekteki dostlukların temelleri atıldı. Biz de en kısa sürede Türk öğrencileri Sakız’da ağırlamak istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim