Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
İzmir Tabip Odası Prof. Dr. Veli Lök Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Balcı, çıkartılan yasaya dair ortak bir çözüm yolu bulunabileceğini ve Cumhurbaşkanı’nın yasayı veto etmesi çağrısında bulundu. 
Yasayla aile hekimlerine en az 8 saat zorunlu nöbet tutma zorunluluğu getirildiğini ve haftada çalışma saatlerinin 40 saati bulacağını söyleyen Balcı, “Torba yasanın hekimlere getireceği yük ve sorumluktan endişe duyuyoruz. Torba Yasa’yla işi başından aşkın, yoğunluktan başını kaldıramayan hekimlere hastane nöbeti angaryası getiriliyor. Bunun bilimin gerekleriyle ilgisi olmadığını düşünüyoruz. Bunun için de Cumhurbaşkanlığı’na yasanın sakıncalarını ilettiğimiz bir mektup gönderdik. Cumhurbaşkanımız’ın yasayı veto etmesini bekliyoruz. Veto çağrımızın karşılıksız kalması durumunda bu adaletsiz yasaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
ACİL EĞİTİMİMİZ YOK
İzmir Aile Hekimleri Derneği Muhterem Kolay ise acillerde nöbet tutulduğu takdirde aile hekimlerinin acil eğitimi almamasından kaynaklanan bir sıkıntı oluşabileceği endişesinde olduklarını söyleyerek, “Bunun sorumlusu kim olacak? Hekime ihtiyaç olduğu yerlerde biz zaten hizmetten kaçmıyoruz” dedi.
HASTA TAKİBİNDE ZORLANABİLİRİZ
İzmir Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Alper Zobarlar da şunları söyledi: “Aile hekimi olurken bize hiçbir yerde çalışmayacağımız söylendi. Bu yasaklananlar şimdi bize artı bir yük olarak getiriliyor. Aile hekimliği koruyucu hekimliktir. Biz acillerde nöbet tutarsak hastamız başka bir aile hekimine gidecek. Oysa biz istiyoruz ki tüm hastalar acil olmadığı sürece bize başvursun. Ve hastamızın takibini yapabilelim.”

Editör: TE Bilişim