İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
İzmir'in Alsancak semtinde restoran çıkışı resmini çekmen isteyen gazeteci Serhan Şarman'a saldırdıkları gerekçesiyle dava açılan Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman hakkındaki yasal faiziyle birlikte 19 bin lira tazminat kararını Yargıtay çok buldu.
İzmir'de 10 yıl önce meydana gelen olayda Ümit Davala ve dayısı Muhittin Sekman, restoran çıkışı gazetecilere saldırıp dövmüştü. Olayda gazetecilerin makineleri de kırılmıştı. Gazeteciler kendilerine saldıran Ümit Davala ve dayısı hakkında şikayetçi oldu. İzmir 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucunda, Ümit Davala 3 ay hapis cezasına dayısı Sekman ise 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak Davala 327 bin lira para cezasına dayısı Sekman 470 bin lira para cezasına çevrilerek ertelendi. Ceza
davasından sonra açılan ilk tazminat davasını halen görevini yapan gazeteci Ercan Akgün kazandı. Davala bu davada 12 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu tazminat onaylandı ve Akgün tazminatı aldı. Davala'ya ikinci tazminat davası magazin muhabiri Serhan Şarman'dan geldi. İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, 50 bin lira tazminat isteyen Şarman'a saldıran Ümit Davala'yı 2 yıl önce 7 bin lira, dayası Sekman'ı 3 bin lira manevi, yasal faiziyle birlikte toplam 19 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.
Ümit Davala ve dayısı Sekman verilen tazminatın çok olduğunu belirterek kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay Hukuk Dairesi, eski milli oyuncuya verilen tazminatı çok bularak kararı bozdu. Yargıtay'ın verdiği karar karşısında çok şaşıran Serhan Şarman, "Bu dava 10 yıldır sürüyor. Yargıtay üyeleri dosya üzerinden karar veriyor. Benim yerlerde tekmelendiğimi görmüş olsa bu tazminatı az bulurdu. Yasal süresinde sonuçlanmadığı için davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkeme'sine taşıyacağım" dedi.  Tekrar yapılacak duruşmada yerel mahkeme kararında direnirse, dosya bir kez daha Yargıtay'a gidecek.


Editör: TE Bilişim