Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Yaka ve ekip otosuna yerleştirilen kameralar ile 45 günlük test uygulaması, istenilen sonuca ulaştığı takdirde Türkiye genelinde uygulanacak. Böylece polisin her gittiği olay ve bütün gelişmeler kayıt altına alınacak. 
Polislere ve polis otolarına kamera sistemleri yerleştirmeyi planlayan projenin 45 günlük test uygulaması 15 kamera ile başlatıldı. Polis ve vatandaş arasındaki tüm gelişmelerin kayıt altına alınmasını sağlayan kameralar gözaltına alınan kişilerin karakola götürülene kadar tutuldukları araçlarda kötü muameleler yapıldığı veya rüşvet istendiği yönündeki iddiaların önüne geçtiği gibi kendi kendini de denetlemiş olacak. Polis araçlarına yerleştirilen seyyar kameralar, polis memurunun kıyafetine takılarak olay anında yaşananları kayıt altına alabiliyor. Polislerin gittikleri olaylarda kayıt yapacağını anlatan emniyet yetkilileri, kameraların 50 metrelik görüş mesafesine sahip olduğunu, gece görüş özelliği bulunduğunu, ses kaydı yapıp fotoğraf çekebildiğini anlattı. Yetkililer, kamera, hem suçla mücadelede hem de polisin iç denetiminde önemli rol oynayacağını belirtti.

200 EKİBE DAĞITILACAK
Kameralı polis projesiyle altı bölgede görev yapan asayiş ekipler amirliklerine ve motosikletli timlere ilk etapta birer tane dağıtılan kameralardan, yakın zamanda 200 ekibe, daha sonra Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele gibi şubelere verileceği açıklandı. Her ekipte GPS sistemi, suç kaydı, çalıntı otomobil gibi ayrıntıların sorgulanabildiği tablet bilgisayarların ardından kameralar bulunacak.
Öte yandan kayıt altına alınan görüntülerin adli etiket unsuru taşıması takdirinde ekipler tarafından arşivleneceği ifade edildi.
Editör: TE Bilişim