Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Bergama’dan Selçuk’a, Karaburun’dan Kiraz’a herkesin Büyükşehir Belediyesi üzerinde hakkı olduğunu söyledi. Yıldırım, kararı seçmenin vereceğini belirterek şöyle konuştu: "Artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda kimin olduğu da sizler için çok önemli. Çünkü yeni büyükşehir belediye yasası ile artık büyükşehir belediyeleri şehrin bir ucundan diğer ucuna hizmet götürecek. İzmir için ‘tüm paydaşlarla ortak hareket, siyaset yerine hizmet’ diyerek yola çıktık. Biz kilometrelerce laf söyleyip bir arpa boyu iş yapanların değil, kilometrelerce bölünmüş yol yapan, yüksek hızlı tren hattı yapan, tüneller açan, köprüler kuran, okullar, hastaneler, havalimanları inşa eden bir iradenin mensuplarıyız. İzmir’in dağ gibi birikmiş sorunlarını çözüme kavuşturacağız.”
“HER ŞEY YOLUNA GİRECEK”
Karaburun’un tarih ve turizm destinasyonu olabileceğini anlatan Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Bunun için irade, niyet, azim ve kararlılık lazım. Geçen yıl bir telefon, sayın başbakanım diyor ki burada sakız adasına bakan köyler varmış, yıkım kararı gelmiş, Valiye ‘neden yıkmıyorsun’ denilmiş. Adamların evi barkı var. Babasından dedesinden kalan evler yıkılıyor. Bir tane hoca burası iyi ‘Sit alanı olur’ demiş. Oldu Sit şimdi. Çivi çakamazsın. İngilizce otur. Bizimkiler Sit'i öyle anlıyor. Sit demek koruyarak geliştirmek demek. Hem tarihi hem hayatı yaşatacaksınız. Hayatın canlılığını sağlayacaksınız. Sonra biz konuyu Çevre Bakanlığı’na götürdük. Rapor hazırlattık. Bir görüş ortaya çıktı. Bakanlık yönetmelikle köylerdeki evleri kurtardı."
Sonra başka bir sorun çıktığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Başka bir sorun çıktı. 17 Aralık’ta bir operasyon yapıldı, hesap da yolsuzluk var. Burada yaptığımız işi örgüt kurarak mahkeme kararını sunarak suçlama yapıyor. Böyle yanlı olunur mu? Vatandaşın evini başına yıkacak iradeyi ortaya koyuyorsun. Siz bunu örgüt kurmak olarak nitelendirip Başbakan’ı suçlu ilan ediyorsunuz. Bu hukuk değil, buna isim bulmak zor. İşte nelerle uğraştığımızı anlayın. Ama her şey yoluna girecek. Hukuk herkese gerek. Hukukçulara bir üstünlük yok. Hepimiz millet adına iş yapıyoruz. Hangi kurumu temsil edersek edelim patronu unutmayalım. Milleti unutursak öyle bir sille yersiniz ki. Onun için keyfiyet, kayıt dışı faaliyet yok. Bir kurum başkasının işine burnunu sokmayacak. Yargının kendi sınırları içerisinde yapması gerekenleri yapmadığı zaman o sistem içerisinde yetkilerini yerinde kullanamayan aşan şartları zorlayan bir takım uygulamaları demokrasilerde düzeltmek daima millet adına hareket eden parlamentonun işidir.”

“SİYASET YERİNE HİZMET”
Son 11 yıl boyunca Ulaştırma Bakanı olarak hizmet ettiğini kaydeden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “11 yılda Türkiye’nin 6 bin kilometre bölünmüş yolunu 23 bin kilometreye çıkaran, 26 olan havalimanı sayısını 52'ye yükselten, Türkiye’yi yüksek hızlı trenle tanıştıran bakan olarak ben diyorum ki; Bakan olduğum yıllarda gerçekleşen yatırım ve hizmetler için göstermiş olduğum performansı İzmir için de göstereceğim. Ege Bölgesi’nin incisi İzmir’i, 2023 Türkiyesi içinde ekonomik etkinlikte en büyük ikinci şehir yapmaya ve daha şimdiden 17 projesini başlattığımız 35 İzmir 35 Proje hedefi ile İzmir’i marka şehir yapmaya, geleceğin şehri yapmaya kararlıyız. İzmir için 'Tüm paydaşlarla ortak hareket, siyaset yerine hizmet' diyerek yola çıktık. İzmir’i İzmirlilerle birlikte yöneteceğiz. İzmir’i esnafıyla, köylüsüyle, işçisiyle, memuruyla, iş adamıyla, öğrencisiyle, sanatkârları ve zanaatkarlarıyla, ev hanımıyla, tüccarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, sporcusuyla, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte katılımcı demokrasi anlayışıyla yöneteceğiz." 
İzmir’in dağ gibi birikmiş sorunlarını çözüme kavuşturacağını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "İzmir merkezine verilen hizmetin aynısı Karaburun’a da ulaşacak. İzmir’in marka kent olması ve bekleyen sorunlarının çözümü için AK Parti'ye ihtiyacı var. Karaburun’un AK Parti Belediyeciliğine ihtiyacı var. Bir kere bize oy verin, kara kelimesi artık Karaburun’un sadece adında kalsın, bahtı Ak olsun” 
Editör: TE Bilişim