Kolon Kanserine Karşı Hayat Kurtaran 8 Öneri! Kolon Kanserine Karşı Hayat Kurtaran 8 Öneri!
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi kızı Ayşe Esra Kavdır, 17 gündür yoğun bakımda tedavisine devam edilen babasını enfeksiyon riski nedeniyle göremeyince bir mektup yazdı. Bu sabah erkenden kalkan Esra, okula gitmeden önce 'Esra'dan Babasına Mektup' isimli bir mektupla duygularını kağıda döktü. Esra, daha sonra mektubu babasına ulaştırması için annesine verdi. Çift kol nakli yapılan 34 yaşındaki Atilla Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır,
kızının babasına mektubu ağlayarak yazdığını söyledi. Ayşe Kavdır, "Kızım Esra, 'Keşke bende babamı görebilseydim' dedi. Ama göremedi. Göstermiyoruz psikolojisi bozulmasın diye. Babası kızının mektubunu kendisi okudu. Çok duygulandı, gözlerinden yaş aktı" diye konuştu.

HAFTAYA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKACAK
Eşinin durumu hakkında da bilgi veren Ayşe Kavdır, "Bugün 17'inci gündeyiz. Durumu iyi gidiyor. Mamayla beslemeye başladık. Su, sonra meyve suyu içiyor, çok daha rahat. Dudaklarını kıpırdatarak, bizim de konuştuklarımızı başarıyla onaylıyor. Eskisine göre çok daha iyi oldu. Haftaya çıkacak yoğun bakımdan. Çok sevinçliyiz, çok özlüyoruz" dedi.
Bu kadar uzun süre eşinden hiç ayrı kalmadığını ifade eden Ayşe Kavdır, "Eşimden bu kadar ayrı kalacağımı hiç düşünmüyordum. Ama gerçekten birbirimizi çok özlemişiz. Yanından çıkmamamı, devamlı yanında kalmamı istiyor. Ara sıra girip görüşüyorum. Çok daha iyi. Ellerini tutamıyorum ama saçlarını okşayabiliyorum" şeklinde konuştu.
Ayşe Kavdır, kızı Esra'nın mektubunda yazdıklarını ise şöyle aktardı:
"Esra'dan babasına. Baba seni çok özledim ama ben iyi olduğunu, iyileşeceğini biliyorum. Neden dersen; çocukların duası kabul olur derler ya. Bende sana çok dua ediyorum. Biraz daha yatacaksın, daha sonra iyi olup çıkacaksın. Elinden tutup gezeceğiz değil mi? Bunları sana ben söylemek isterdim ama. Beni katmıyorlar. Onun için sana mektup yazdım. Ben biricik kızın Esra, seni çok seviyorum ve seni çok çok öpüyorum. Bu ikimizin kalbi, bu kalp bir atacak. Sanki seninki durdu mu benimki de duruyor. Seni çok
seven kızın Esra."

UĞUR'UN YÜZÜNDEKİ DİKİŞLERİ ALINDI
Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu bildirdi. Uğur'un her türlü gıdayı tüketebildiğini ifade eden Özkan, "Sakalları uzadı. Birkaç gün içinde sakallarını tıraş edeceğiz. İyi bir görüntü olsun diye bunu yapacağız. Kesilip kesimlememesinin bizim için pek bir önemi yok. İnşallah Uğur yeni yüzü beğenir, beğeneceğini umuyoruz. Güzel bir
yüze sahip, sorunsuz gözüküyor. Önemli olan onun beğenmesidir. Yüzündeki dikişleri alındı. Alt tarafta çok az bir ödem kaldı. Banyosunu da yaptı" dedi.
Uğur Acar'ın kısa bir süre sonra fizik tedavisine başlayacaklarını kaydeden Özkan, "Çok az yaraları kaldı. İlaç düzeyleri stabil düzeye indikten sonra 2 ay içinde taburcu edeceğiz" diye konuştu.
Uğur'un odasında bir günü nasıl geçirdiğini de anlatan Özkan, "Kemal Sunal filmleri izliyor. Yeni bir Sunal filminin serisini daha istedi. Ayrıca yüzünü çok merak ediyor. Çok sabırlı, odasındaki aynaya bile bakmadı. Dışarı çıkmak istiyor, doğal olarak sıkılmaya başladı. Kardeşleri yanında kitap okuyor, televizyon izliyor. Odası içinde yürüyüş yapıyor. Bize gitmek istediğini, ne zaman taburcu olacağını da sordu" dedi.
Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın durumu hakkında da bilgi veren Özkan, "Atilla'nın son durumu bizi mutlu ediyor. Yoğun bakım süreci devam ediyor. Yine de bir şey söylemek için erken. Ama her şey yolunda. Gün içinde yoğun bakımdan çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim