Kilo Verme Süreçleri Yaşam Tarzına Uygun Olmalı Kilo Verme Süreçleri Yaşam Tarzına Uygun Olmalı
Uzman Dr. Çelebioğlu yaptığı açıklamada, gribin, influenza virüsünün sebeb olduğu çok kolay ve hızlı bulaşan bir hastalık olduğunu belirterek, "Gribin başlıca bulaşma yolları, öksürük veya hapşırık, hasta kişilerin eşyalarına veya hasta kişilerle direk temas etmek olarak biliniyor. Grip hastalık belirtileri başlamadan bir gün önce ve belirtiler başladıktan sonra beş güne kadar bulaştırılır. Çocuklarda ise belirtiler başladıktan sonra bir hafta veya daha uzun süre bulaştırıcılık devam eder.
Gribin belirtileri ise soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğazda rahatsızlık hissi, kuruluk. öksürük, ses boğuklaşması ile tat ve koku hissinde azalma ile kendini gösterir. Gribin tedavisi ise; yatak istirahatı, enfeksiyonla savaşmak için vücudunuzun fazla miktarda enerjiye ihtiyacı olacaktır. Bu sebepten ilk günlerde istirahat etmek griple savaşmak için iyi bir başlangıçtır. soğukta kalmayın, vücudunuzu sıcak tutun, su kaybını önlemek açısından fazlasıyla su için, yüksek ateşi düşürmek, baş ağrısını ve genel vücut ağrısını azaltmak için ateş düşürücü ve anti-enflamatuvar ilaçlar almak, limon, zencefil ve bal karıştırdığınız sıcak sudan için.
Özellikle bazı hastaların gribe yakalanması ortaya çıkabilecek ağır sonuçlar sebebiyle tehlikeli olabiliyor. Mesela, kanser kemoterapisi görenler, organ nakli nedeniyle bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullananlar, ileri derecede düşkün, yaşlı insanlar, solunum, kalp, karaciğer, böbrek yetmezliği olanlar ve şeker hastaları gribe yakalandıklarında beklenmedik bir çok problem ortaya çıkabiliyor. Bu kişilerde herkesin 3–5 günde atlattığı sıradan grip atakları adeta birer zatürree veya sinüzit depremine dönüşebiliyor ve maalesef yaşamı tehdit eder hale bile gelebiliyor.
GRİPTEN NASIL KORUNURSUNUZ?
Grip virüsüne yakalanan insanların öksürmelerinden ve hapşırmalarından etkilenmemek için, mümkünse bir maske takmaya çalışın. Grip hava yolu ile bulaşan bir hastalık olduğundan, çevrenizdeki insanların ortama saçtıkları virüslerden korunmak için maske kullanmak en etkili yoldur. Güzel görünmek ile sağlıklı bir yaşam kıyaslanamayacağından, takacağınız maskenin size yakışıp, yakışmadığını düşünmeyin. Burun ve geniz akıntısı başladığı anda vakit kaybetmeden en yakın hastaneye başvurarak, grip virüsünün vücudunuza etki etmesini yavaşlatın. Böylece hastalığı çok daha hafif bir şekilde atlatmış olursunuz. Grip hastalığından korunmak için alabileceğiniz en yararlı önem; dengeli ve bol meyve içeren bir beslenme programı uygulayarak, bağışıklık sisteminizi kuvvetli halde tutmanızdır. Böylece vücudunuza giren influenza virüsü ile çok daha rahat bir şekilde savaşabilecek olan bağışıklık sisteminiz, sizi bu hastalıktan koruyabilecektir.

Editör: TE Bilişim