Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum" Hamza Dağ: "İzmir'i Yönetmek İçin Gövdemi Ortaya Koyuyorum"
Türkiye ile Bosna-Hersek arasında "Geri Kabul Anlaşması" İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törenle Bakan Şahin ve Bosna-Hersek Güvenlik Bakanı Sadık Ahmedoviç arasında imzalandı.
İçişleri Bakanı Şahin, yaptığı konuşmada Bosna-Hersek'in Türkiye'nin gönlünde özel bir yeri olduğunu belirterek, "Türkiye her zaman Bosna-Hersek'in yanında olmuştur bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bosna-Herkes'in toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve uluslararası alanda tanımış sınırlara verdiğimiz önemi ifade etmek isterim" dedi.
Bakan Şahin, Bosna-Hersek'in 6. hükümetinin resmen kurulmuş olmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Terörizmin, uluslararası boyuta ulaştığı gerçeği göz önünde bulunduğunda ülkelerin faaliyetleri giderek sınır aşan nitelik kazanan terörizm ve organize suç örgütleri ile bireysel olarak başa çıkmaları mümkün değildir. Bundan dolayı bu tehlikelerle mücadelede ülkelerin arasında istihbarat paylaşımı, eğitim ve güvenlik gibi ikili ve çok taraflı işbirliğinin önemi her geçen gün artmaktadır. Güvenlik alanında ki işbirliğimizin önemli bir boyutunu eğitim alanındaki işbirliği faaliyetleri oluşturmaktadır."
Bakan Şahin, Geri Kabul Anlaşması ile göç yönetimi alanında iki ülkenin ortak iradesini göstereceğine dikkat çekerek, yasadışı göç ile daha etkin mücadele etmek için iki ülke arasındaki işbirliğinin kuvvetleneceğini söyledi.
Bosna-Hersek Güvenlik Bakanı Ahmedoviç ise, sürekli gelişen ilişkilerin bir simgesi olarak Geri Kabul Anlaşmasının imzalanmasının iki güvenliği açısından önemine dikkat çekerek anlaşma ile terörizm, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve yasadışı konusunda birlikte mücadeleyi güçlendireceğini kaydetti. İki ülkenin de uyuşturucu kaçakçılığı ve yasadışı göç konusunda Balkan rotasında olduğuna dikkat çeken Ahmedoviç, anlaşmayla iki ülke güvenliğini tehdit eden suçlarla daha etkin mücadele edileceğini
kaydetti. Ahmedoviç, Bakan Şahin'i Saray-Bosna'ya davet etti.

Editör: TE Bilişim