Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor
 Sarı-lacivertli kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Robin van Persie ile 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında oyuncuya ödenecek sezounluk garanti ücret 4.900.000 EUR, maç başı ücreti 20.000 Euro'dur (azami 40 maç)" denildi.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Robin Van Persie, sarı-lacivertli forma ile kupalar kazanmak ve Avrupa'da mücadele etmek istediğini söyledi. 
Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı yıldız oyuncu Robin Van Persie, bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen törende sarı-lacivertli takıma imzayı attı. İmza töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli takıma geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Artık Fenerbahçe'nin bir parçasıyım. Türk futbolcuların ve taraftarların tutkusunu hep sevmişimdir. Burada iyi işler yapmak istiyorum. Bu transferden çok mutluyum" dedi.

"TARAFTARIN TUTKUSUNU UNUTMADIM VE ŞİMDİ DE BURADAYIM"
Basın mensuplarının, transfer sürecinde Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt'un etkisinin sorulması üzerine Persie, "Kuyt benim çok iyi bir arkadaşım. Onunla çok fazla şey konuşuyoruz ama özellikle son yıllarda Fenerbahçe tutkusundan bahsediyor. Benim için iyi olacağını söyledi. Aynı zamanda benim Londra'da, Menchester'da birçok Türk arkadaşım var ve onlar da Fenerbahçeli. Ama benim Fenerbahçe'ye gelme hikayem daha eskiye dayanıyor. 12 yıl önce Feyenoord ile Şampiyonlar Ligi maçı için gelmiştik. O gün taraftarları gördüm, sanki stat yerinden hareket ediyormuş gibiydi. Taraftarın tutkusunu unutmadım ve şimdi de buradayım" diye konuştu.

"SNEİJDER İLE MÜCADELE ETMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"
Basın mensuplarının Galatasaraylı oyuncu Sneijder ile aralarındaki rekabeti sorması üzerine Van Persie, "Bizim rekabetimiz sadece sahada olacak. Ben Feyenoord genç takımındayken o Ajax'taydı. Yıllar sonra Hollanda Milli Takımı'nda oynadık ve şimdi burada karşılaşacağız. Onunla mücadele etmek için sabırsızlanıyorum. O ve takımı çok iyi bunu biliyorum. Sneijder ile benim aramda güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"PEREİRA İLE KENDİMİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Eski performansına kavuşmak için zaman ihtiyacı olduğunu ifade eden Persie, "Kendimi iyi hissediyorum. Sezon öncesi idmanı yapacağım. Bireysel olarak idmanlar yaptım ama kendimi geliştirmek için 1-2 haftaya ihtiyacım var. Vitor Pereira ve ekibi ile kendimi en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Üst seviye futbol oynayacağıma inanıyorum. Tutkumu göstereceğim. Taraftarı ve bu kulübü mutlu etmek için elimden geleni yapacağım" açıklamasında bulundu.

"EN FAZLA SAYIDA KUPAYI KAZANMAK İSTİYORUM"
Avrupa liglerinde ve Türkiye'de başarılı olmak istediğini dile getiren Robin Van Persie, "İlginç bir fikstür bizi bekliyor. İki ön eleme oynayacağız. Burada karşımıza Ajax çıkabilir. Ama bizim ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek. Ben iyi bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Milli takımda da bizi ilginç bir fikstür bekliyor. İzlanda ile oynadıktan sonra Türkiye ile oynayacağız. Fenerbahçe'ye dönecek olursak ben burada olabilecek en fazla sayıda kupayı kazanmak istiyorum. Bizde bu kapasitenin olduğuna inanıyorum" dedi.

"BU ÜLKENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORUZ"
Konuşmasının sonunda İstanbul'dan övgüyle söz eden yıldız oyuncu, "Burası dev bir şehir. Farklı bir tecrübe. İnsanların ne kadar iyi olduğunu gördüm. Biz şu an ailecek İstanbul'u Türkiye'yi görmek istiyoruz. Uyum sağlamak için bu ülkenin dilini öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu ülkenin önemli bir parçası olmak istiyoruz. Umarım seneye Türkçe bir basın toplantısı yaparız. Burada güzel bir dönem geçirmek istiyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim