Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sağlıklı Yaşamı İçin Bir Adım Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sağlıklı Yaşamı İçin Bir Adım
 MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

16. dakikada Caner’in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Mehmet’in kafa vuruşunda top kaleci Itandje’den döndü. Dönen topu karşılayan Caner’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Itandje’de kaldı.

20. dakikada Aleksandr Hleb’in sağ kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Djalma, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

38. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal’ın ceza yayından sert vuruşunda top kaleci Itandje’de kaldı.

41. dakikada Hasan Kabze’nin pasında ceza sayası sol çaprazda topla buluşan Djalma’nın vuruşun meşin yuvarlak ayna ağlarda kaldı.

44. dakikada Caner’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Bruno Alves meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Tolga Ünlü'nün ortasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Gekas'ın vuruşunda Gökhan Gönül'e de çarpan meşin yuvarlak direkten dışarı çıktı.

59. dakikada Cristian Baroni’nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Topal’ın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

73. dakikada Caner’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Egemen’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

74. dakikada Kuyt’ın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Sow’un kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

80. dakikada Kuyt’ın pasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Egemen, meşin yuvarlağı ağlarla buluştu. 2-1

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Ali Palabıyık xx, Baki Tuncay Akkın xx, Mehmet Cem xx

FENERBAHÇE: Volkan xx, Gökhan xx, Egemen xx, Bruno Alves xx, Meireles xx (Selçuk dk. 88 ?), Cristian Baroni xx (Emre dk. 59 xx), Caner xx, Kuyt xx, Mehmet Topal xx, Emenike xx (Mehmet Topuz dk. 80 xx), Sow xx

YEDEKLER: Mert, Bekir, Hasan Ali

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

TORKU KONYASPOR: Itandje xx, Selim xx, Kokalovic xx, Tolga xx, Ergün xx, Ali Çamdalı xx, Tomas Borek xx, Aleksandr Hleb xx (Recep dk. 81 xx), Djalma xx, Gekas xx, Hasan Kabze xx (Erdal dk. 79 xx)

YEDEKLER: Kaya, Mehmet, Muhammet, Yunus Emre, Ömer Ali

TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal

GOLLER: Bruno Alves (dk. 44), Egemen (dk. 80) (Fenerbahçe), Djalma (dk. 20) (Torku Konyaspor)

SARI KARTLAR: Caner, Bruno Alves (Fenerbahçe), Ali Çamdalı (Torku Konyaspor)

FENERBAHÇE İKİNCİ YARIYA 3 PUANLA BAŞLADI

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında kendi evinde Torku Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla 44 puana yükselen sarı-lacivertli takım, şampiyonluk yolunda en yakın rakibi olan Galatasaray'la puan farkını 10'a çıkarmış oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin ikinci yarısına 3 puan alarak avantajlı başladıklarını belirterek, “Bugün her anlamda değişmiş bir Konyaspor vardı.

Hem ofansif anlamda iyi oynadıklar hem de yeni transferleri çok katkı sağladı. Oyunun başında yumuşaktık. Rakibe oyun oynama imkanı verdik.

Takım olarak ritmimizi henüz yakalayamadık ancak kazanma arzumuzu ortaya koyduk. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu akşam onlar sadece çim sahaya ayak basmadılar.

Bugün kazandık. Mutluyuz. Ritmimizi yakaladığımızda iyi bir takım olacağız. Bugün iki stoperimizin golleriyle kazandık. Biz çok iyi bir takımız, oyuncularımız karakterlerinden faydalanıyoruz" dedi.

KORKMAZ: “KAZANMAK GÜZELDİ”
Fenerbahçe’nin başarılı defans oyuncusu Egemen Korkmaz ise güzel bir galibiyet aldıklarını kaydederek, “Zor olacağını biliyorduk. Maçtan önce bunu konuşmuştuk. İkinci yarı bütün maçlar zor olacak. Konyaspor’u da tebrik ediyorum. Oyunu hiç çirkinleştirmediler. Söyleyebilecek çok bir şey yok. Kazanmak güzeldi” şeklinde konuştu.
Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal ise centilmen oyunlarından dolayı iki ekibi de tebrik ederek, “Kazandık mutluyuz. Ligin ikinci yarı maçları her zaman zordur.

Bunun bilincindeydik. Rakiplerimizin puan kaybettiği hafta da 3 puan önemliydi. Bu akşam maça ilk yarı kötü başladık ama ikinci yarı bulduğumuz gollerle kazandık. Çok mutluyuz” diye konuştu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise takımın genel olarak oyunundan memnun olduğunu belirterek, “İki yan top pozisyonundan gol yedik.

Fenerbahçe’nin en önemli pozitif olaylarından birisi yan toplar. Kadıköy’de bu kadar gol pozisyonuna giriyorsanız bir iki tane atmalısınız. Oyundan memnunum ama skordan değilim.

Maçın ilk devresinde bulduğumuz golden sonra baskı yedik. Ancak ikinci devre yine atağa çıkan pozitif oynayan bir takım olduk. Maçın geneline baktığımızda korkmayan yürekli oynayan bir takım olduk.

Bu pozitif oyunumuzu önümüzdeki haftalara taşımalıyız. Hleb gibi Gekas gibi tecrübeli ayaklarımız bize çok katkı sağladı. İzleyenlere güzel bir maç izlettiğimizi söyleyebilirim.

Kalecimiz Itandje ile yan toplardaki çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu maçta kalecimizi engelleyenler vardı diye gördüm” dedi.

“KORKAKLIKTAN YANA DEĞİLİM”
Çalıştırdığı tüm takımlarda pozitif oyun oynama mantalitesini benimsediğine değinen Bakkal, “Son yıllarda tribünlere baktığınız zaman seyircisiz maçların oynandığını görüyorum.

Bunun sebebinin pozisyon azlığı olduğunu düşünüyorum. Ben Mesut Bakkal olarak bu korkaklıktan yana değilim.

Yürekli olmalarını istiyorum. Atağa çıkmalarını istiyorum. Kapandığınızda büyük takımlar zaten bizi yenebilecek durumdalar. Kaptığımız toplarda çabuk atağa çıkmak bugün bizim mantalitemizdi. Bunu da yaptık. Hleb’ten memnunun. Genç Türk oyunculara örnek olabilecek karakterde bir oyuncu.

Antrenmanda tekmeler yiyor, ıslak nemli formalar giyiyor, dönüp arkasına bile bakmıyor. Bize renk verebileceğini düşünüyorum. Özetle iyi bir oyuncu ile çalışıyoruz. Takımdan da memnunun ama sonuç tatmin etmedi” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ: “BUGÜNKÜ MÜCADELEMİZ İLERLEYEN HAFTALAR İÇİN İYİ BİR MORAL OLDU”
Kendileri için zor bir maç olacağını bildiklerini söyleyen Torku Konyasporlu futbolcu Tolga Ünlü, “Fenerbahçe şampiyonluğa oynayan bir takım. Maçın ilk bize baskı kursalar da iyi oynadığımızı düşünüyorum.

ü mücadelemiz ilerleyen haftalar için iyi bir moral oldu. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Torku Konyasporlu futbolcu Ergün Teber ise, buraya cesur futbol oynamak için geldiklerini belirterek, “Zaten Mesut hoca Ersun hocanın 8 sene yardımcılığını yaptığı için rakibimizi iyi analiz etmiştik.

Neler yapacağımızı göstermek istedik. Bunu da başardık. Sezon başından beri çaresini bulamadığımız bir yan top problemimiz var. Bugün de golleri yan toptan yedik.

İkinci yarı biz pozisyonlar bulduk. Ancak çok kötü iki gol yedik. Rakibe yüzde yüz gol pozisyonu vermedik. Bizim için iyi bir başlangıç oldu. Lig de kalmak yerine ligi iyi bir yerde bitirmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim