5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı 5.Uluslararası Latmos Ultra Maratonu Tamamlandı
 Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray deplasmanda Kardemir D.Ç. Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı. Mücadeleyi Galatasaray 1-0 galip tamamlandı. 
 Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirterek, “Dengeli götürdüğümüz maçtı, ilk yarıda pozisyon vermediğimiz bir Galatasaray’dı. Savunma ve ikinci bölgeyi iyi oynadık. Selçuk ile Melo’dan kapacağımız toplarla çıkmayı amaçladık, ilk devre bu görevi oyuncularım yerine getirdiler. Skorun bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray’ın kaliteli oyuncularının devreye girdiği bir maçtı. Oyunumuzun karşılığını alamadığımız bir maçtı” dedi.
Kardemir D.Ç. Karabükspor’un başarılı oyuncusu İlhan Parlak kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini söyleyerek, “İlk yarı istediğimiz gibi bitmişti, biraz geri de karşılayıp Galatasaray’ın orta sahasında kaybettiği toplarla kontra atağa çıkacaktık. Final paslarını iyi atamadık. İkinci yarı beraberliği koruyabilseydik, Galatasaray açık verecekti. Şansız bir gol yedik diye düşünüyorum, boşluk bulamayınca da pozisyona giremedik. Kazanmamız gereken bir maçtı kazanamadığımız için üzgünüz” şeklinde konuştu.
Karabükspor’un başarılı diğer oyuncusu Bertul Kocabaş da, “Takım arkadaşlarımı yaptıkları mücadeleden dolayı kutluyorum, şansımız yoktu diyebilirim. Önümüzdeki maçlarda puanlar çok nemli, son 5 maçta yüksek puan toplayıp ligde kalmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ
Fatih Terim’in cezası nedeniyle teknik direktör olarak takımın başında sahaya çıkan ve basın toplantısına katılan Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, “Bugün aldığımız üç puan çok önemliydi. Bir hafta boyunca hocamız bizi en iyi şekilde hazırladı, rakibimizin artılarını, bize karşı ne yapabileceklerini çok iyi biliyorduk. İyi kontra atağa çıkan suretli oynayan bir takımdı, biz de hafta boyunca buna çalıştık. Galatasaray rakibini iyi durduran bir takım, kontra atağı engelleyen onun haricinde top bizdeyken iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Tecrübeli oyunculardan oluşan bir ekibiz. Bunun artılarını da bu tür maçlarda bunun önemi çok fazla. Hocamız bizimle birlikte değildi ama bizle beraber gelebildiği yere kadar bizi çok iyi hazırladı. Futbolcularımız saha çıktılar gerekeni en iyi şekilde yaptılar” dedi.
Sorulan bir soruya ise Taffarel, “Bugünkü oyuncu değişikliklerine öncelikle Wesley’den başladım, kendisinden gelen bir talep oldu, bir darbe gelmişti ve ağrısının arttığını söylemişti. Burak ve Drobba çok koştular ve yorgundular, böyle bir değişiklik yapma kararı aldık. Galatasaray gibi bir takımın başındasınız, deminde söylediğim gibi hocamız bizi hafta boyunca çok iyi hazırladı, o yüzden de fazla müdahale etmenize gerek olmuyor. Tecrübeli oyuncularınız var saha içinde ne yapması gerektiğini bilen nasıl davranması gerektiğini bilen takımınız var, hocamız bizi en iyi şekilde hazırladı, müdahale etmenize de gerek yoktu. Zor maçlar bizi bekliyor, beş tane zor maç önemli olan bu galibiyetti” şeklinde cevap verdi.
Taffarel’in ilerleyen zamanlarda teknik direktörlük yapıp yapmayacağı yönünde sorulan soruya da, “Benim grevim kaleci antrenörü, hoca olmak çok zor, önemli olduğunda takıma yardım edebilmek” dedi.
Galatasaray’ın başarılı oyuncusu Eboue ise, “Önemli bir galibiyet. Fenerbahçe hemen ensemizde bizi takip ediyor, bugünde burada onlardan önce oynadığımız için çok önemli bir maça çıktık. Puan kaybı yaşamak istemiyorduk, Allah’a şükür ki bunu da yaşamadık, iyi bir mücadeleyle buradan üç puan aldık. Kendimiz için oynadık, üç puan üç hocamız için çok önemliydi onlara armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Galatasaray’ın bir diğer oyuncusu Semih Kaya da, “Bende çok mutluyum. Karabük gibi zorlu deplasmandan galip gelmek çok önemli. Herkes elinden gelenin fazlasını yapıyor. İzleyenlerin keyif aldığını düşünüyorum. Hata yapmak istemiyoruz. Üç puan aldık gayet mutluyuz. Sezon sonunda şampiyonluk kupasını almak istiyoruz” dedi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Erdem’in pasında topla buluşan Lualua’nın ceza sahası dışından vuruşu kaleci Muslera’da kaldı.
28. dakikada Karabükspor’un geliştirdiği atakta Lualua ceza sahası dışında pasını Ahmet İlhan’a verdi. Sağ çaprazdan Ahmet İlhan’ın vuruşunda top kaleci Muslera’da kaldı.
33. dakikada Melo'nun ceza yayı gerisine çıkardığı pasta Selçuk'un vuruşu kaleci Bora'da kaldı.
41. dakikada Drogba’nın savunma arkasına pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Burak’ın vuruşunu kaleci Bora çıkardı.



MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada sol kanattan Sneijder'ın yaptığı ortada Drogba'nın kafa vuruşu savunmaya da temas ederek kornere çıktı.
52. dakikada Drogba ile verkaç sonrasında ceza sahası sol çaprazından kaleye sokulan Sneijder’in vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1
56. dakikada sağ kanattan Erdem'in ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta İlhan Parlak'ın kafa vuruşu yandan auta çıktı.
59. dakikada Eboue'nin pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Burak'ın vuruşu yandan auta çıktı.
71. dakikada sol kanattan Riera’nın ceza sahası içerisine yerden pasına kale önünde Burak’ın bekletmeden buruşunu kaleci Bora son anda çıkardı.
76. dakikada sol kanattan Emre'nin yaptığı ortada Drogba'nın kafa vuruşu üstten auta çıktı.
85. dakikada sağ kanattan Erdem'in yaptığı ortada arka taraftaki Ahmet İlhan'ın kafa vuruşu Muslera'da kaldı.





STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu xx, Nihat Mızrak xx, Gökhan Memişoğlu xx
KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR: Bora xx, Erdem xx, Mabiala xx, Deumi xx, Seriç xx, Birol Hikmet x (Hakan Özmert dk. 73 x), Yiğit İncedemir xx, Ahmet İlhan x, İlhan Parlak x, Lua Lua x, Gökhan Ünal x (Bertul dk. 72 x)
YEDEKLER: Tomic, Anıl, Onur, Hakan Söyler, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal
GALATASARAY: Muslera xx, Eboue xx, Semih xx, Gökhan xx, Riera xx, Melo xx, Hamit xx, Sneijder xxx (Umut dk. 86 ?), Selçuk xx, Burak xx (Emre dk. 74 x), Drogba xx (Yekta dk. 90+1 ?)
YEDEKLER: Eray, Aydın, Elmander, Hakan Balta
ANTRENÖR: Claudio Taffarel
GOL: Sneijder (dk. 52) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Semih, Riera (Galatasaray), Seriç, Birol, Deumi (Kardemir D.Ç. Karabükspor)

Editör: TE Bilişim