Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler Ramazanda Sahurda Tok Tutan Besinler
Haziran ayında düzenlenecek Ankara Alışveriş Festivali'nin (ASF) hazırlık çalışmalarını yürüten Ankara Alışveriş Festivali Komisyonu, bu yıl 17'ncisi düzenlenen Dubai Shopping Fest'te incelemelerde bulundu.
ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye yetkilileri, Çalışma Komisyonu Başkanı Mehmet Akbacakoğlu ile çalışma komisyonunda yer alan ATO Meclis üyelerinin katıldığı Dubai ziyareti 2-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. ASF Komisyonu, ziyarette ilk olarak Dubai Shopping Fest'in düzenlenmesiyle görevli hükümet yetkililerinden bilgi aldı. Yıllık 7,5 milyon kişilik turistin 4 milyonunun festival için geldiği Dubai'de
kentsel gelişim ve dönüşüm çalışmaları konusunda da araştırma yapan ASF Komisyonu, festivalin çekim unsuru olan bina ve yapıları da yerinde inceledi. Diera'da bulunan Altın Çarşısı başta olmak üzere Baharat Çarşısı ile The Dubai Mall, Dubai Marina Mall gibi alışveriş merkezlerini ziyaret eden ASF Heyeti, Abu Dabi'nin kurucusu adına yapılan ve farklı mimarisiyle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Şeyh Zahid Camii ve şehrin sanatsal yapıları hakkında bilgi aldı.

BAŞKONSOLOS'A ZİYARET
ASF Heyeti, Dubai Başkonsolos'u Ümit Yalçın'ı da ziyaret etti. Ankara'da da kapsamlı bir alışveriş festivalinin düzenlenecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Yalçın, Dubai'nin ilk festivalden bu yana önemli bir kentsel dönüşüm yaşadığını, festivalin kendisi genişlerken kenti de geliştirdiğini kaydetti. Ankara'nın bu tür bir festival düzenlemesi halinde birkaç yıl içerisinde Başkent'in önemli bir ticaret ve kültür merkezi haline gelebileceğine dikkati çeken Yalçın, festival kararının son
derece yerinde bir karar olduğunu belirtti.

"HEDEFİMİZ MARKA KENT"
ATO Başkanı Bezci, alışveriş festivali hazırlık çalışmaları kapsamında Dubai'ye yaptıkları ziyaretin çok verimli geçtiğini anlattı. Bezci, Dubai festivalinin yüksek indirim oranı, adeta yaşam merkezi haline gelen alışveriş merkezleri ve geceleri düzenlenen organizasyonlarıyla turistler için cazibe merkezi olduğunu belirterek, "Hedefimiz festivalin ötesinde elbirliği ile, Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum örgütleriyle Ankara'yı marka kent yapmak" dedi.
Dubai'nin simge yapılarıyla göze çarptığını söyleyen Bezci, şunları kaydetti:
"Dubai'yi örnek olarak kısa zamanda Ankara'yı simgesi olacak yapılara bir an önce kavuşturulmalıyız. Bu yapılar için kampanya başlatılabilir. Alışveriş Festivali ile Ankara'nın marka şehir olma yolu açılacak. Ankara için bir pazarlama stratejisi geliştirip, bunu bir devlet politikası haline getirerek vakit geçirmeden uygulamaya koyarsak biz Dubai'den daha kısa sürede daha çok yol alabiliriz."
Festival boyunca Ankara'nın cadde ve sokaklarının karnaval alanına dönüşeceğini belirten Bezci, "Kızılay'ı, Ulus'u, Siteler'i, Hamam Önü ile festivali Ankara'nın bütün noktalarına taşıyacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde Ankara'ya yakışır bir festival düzenleyeceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim