9 günlük bayram tatilinde 9 rota önerisi 9 günlük bayram tatilinde 9 rota önerisi
Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi, ev sahipliği yaptığı sergi ile fark yarattı. Geçtiğimiz yıl “Paolo Laudisa ve Fatih Mika” Roma Güzel Sanatlar Akademisi Gravür Bölümü Sergisi'nde İzmirlilerle buluşan Profesör Paolo Laudisa, İzmir'deki ilk kişisel sergisini açtı.
15. yüzyıldan bu yana süren gravür geleneğinin çağdaş örneklerinin yer aldığı sergide, Laudisa'nın özgün yorumu dikkat çekti. Renkli çalışmalarıyla bilinen sanatçı, bir kez daha İzmirlilerle buluşma fırsatı yakaladığı için duyduğu mutluluğu sanatseverlerle paylaştı. Sanata olan duyarlılığından ötürü Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkürlerinin ileten Laudisa, “Üzerinde çok uğraşılmış, emek verilmiş eserler bu sergimde bir araya geldi. Orijinale çok yakın etkiler yakalamayı başardım ve bunu İzmir'de sergilemekten mutluluk duyuyorum” dedi.
Kazıma resim sanatı olarak ifade edilen Gravür sanatını yakından tanımak isteyenlerin ve bu alanda hem akademik hem de sanatsal yönde dünyanın önde gelen isimlerinden Paolo Laudisa'nın eserlerini görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken sergi, şubat ayı boyunca Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde açık olacak.



Editör: TE Bilişim