Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
Bu kapsamda diğer gruplarla birlikte tiyatroseverlere oyununu sahneleyen Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyuncuları, izleyiciden tam not aldı. Genel sanat yönetmenliğini Turgay Tanülkü'nün üstlendiği, dramaturjisini Haluk Işık'ın yaptığı "Aziz Oyunlar", Ege Bölgesi'nin 12 amatör tiyatro topluluğu tarafından cumartesi günü Çeşme’de, Pazar günü ise Dikili’de sahnelendi.
Proje kapsamında, her bir tiyatro topluluğu Aziz Nesin’in öykülerini 15’er dakikalık oyun olarak sahneledi. ALBET “Sapına Kadar”, Dikili BT “Du Bakali N’olcek”, İzmir Kent Konseyi Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu “Merhaba/Selam”, İzmir Sanat Kulesi “Mebus Paltosu”, İzmir Yenikapı Tiyatrosu “Bir varmış bir yokmuş”, Menemen Belediye Tiyatrosu “Nöbetçi”, Narlıdere Umut Tiyatrosu “Erkeklik Yüzünden”, Tiyatro Çeşme “Garba Açılan Pencere”, Toprak Sahne Tiyatrosu “Sus Konuşma”, Urla Belediye Kent Tiyatrosu “Verem Mi olmak lazım” oyunlarını sanatseverle buluşturdu.
"Aziz Oyunlar" projesinde yer alan ALBET oyuncuları izleyiciden büyük ilgili gördü. ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, projede yer almalarının önemine işaret ederek, “Aliağa’da adeta bir kültür sanat okulu gibi faaliyet gösteren ALBET, tiyatroyu gençlere ve çocuklara sevdiriyor. Bu proje, Aziz Nesin öykülerine hayat verdiği ve 12 tiyatronun bir araya gelerek dayanışma içinde bir çalışmaya imza atıldığı için çok anlamlı. ALBET olarak projede yer aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Editör: TE Bilişim